החברה לישראל: קיטון של 50% ברווחי הרבעון ה-1

הסתכם ב-244 מיליון שקל. חלקה של החברה בהפסדי טאואר הסתכם בתקופת הדוח בסכום של 63 מליון שקל. ההפרשות החד פעמיות הסתכמו ב-28 שקל לעומת 149 מיליון ברבעון המקביל
אסף מליחי |

החברה לישראל (חברה לישראל) שבשליטת האחים עופר מדווחת היום על תוצאותיה לרבעון הראשון של שנת 2006. המדוחות עולה, כי ניכרת שחיקה ברווח המקי של החברה באחזקותיה השונות ובמיוחד.

מאוחד

הרווח הנקי של החברה ברבעון הראשון הסתכם בסך של 244 מליון שקל לעומת סך של 479 מליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. נציין, כי בתקופת הדו"ח נכללו הכנסות חד פעמיות של כ-28 מליון שקל, לעומת הכנסות חד פעמיות של כ-149 מליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

מחזור ההכנסות בתקופת הדו"ח הסתכם בסך של כ-6.5 מליארד שקל לעומת סך של כ-6 מליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.

הגורמים שהשפיעו על התוצאות בתקופת הדו"ח:

כי"ל סיימה את תקופת הדוח ברווח של כ-97 מליון דולר, לעומת רווח של כ-95 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

צים סיימה את תקופת הדוח ברווח של 21 מליון דולר, לעומת רווח של 65 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח של צים בתקופה המקבילה אשתקד כלל רווחי הון, ממכירת אניות בסכום של 31 מליון דולר, נטו.

טאואר סיימה את תקופת הדוח בהפסד של 45 מליון דולר לעומת הפסד של 55 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

נציין, כי חלקה של החברה בהפסדי טאואר הסתכם בתקופת הדוח בסכום של 63 מליון שקל לעומת 4 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

כמו כן, בתוצאות לתקופת הדוח נכללו הכנסות חד פעמיות, נטו, בסכום של 28 מליון שקל, לעומת הכנסות חד פעמיות, נטו, של 149 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הוצאות המימון, נטו, הסתכמו בתקופת הדוח בסכום של 78 מליון שקל לעומת הוצאות של 46 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהוצאות נובע מהעליה בשיעור ריבית הלייבור לעומת התקופה המקבילה אשתקד ומעליה בהיקף ההתחייבויות הפיננסיות.

כי"ל

מסר יוסי רוזן, מנכ"ל החברה לישראל ויו"ר כי"ל, אמר היום בהתייחס לכי"ל: "למרות ההאטה העולמית בתחום האשלג, הציגה כי"ל רווחיות גבוהה, הודות לגיוון בתחומי פעילותה. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בתחום מוצרי הברום ותרכובותיו שנהנו מעליות מחירים חדות.

רוזן הוסיף וציין, כי כי"ל תמשיך לשאוף למגוון פעילויות בקבוצה כדי להבטיח ששפל עונתי באחד המגזרים יאוזן באמצעות פעילות במגזרים אחרים, ולא תיווצר תלות גדולה מדי בתחום פעילות אחד.

כי"ל סיימה את תקופת הדו"ח ברווח של כ-97 מליון דולר, לעומת רווח של כ-95 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. מכירות קבוצת כי"ל הסתכמו בתקופת הדו"ח בסכום של כ-717 מליון דולר, לעומת סך של כ-710 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

הגידול במכירות נובע בעיקרו הן מעליות המחירים במרבית מגזרי כי"ל ובמוצרי הברום ותרכובותיו, והן מגידול ניכר במכירות כי"ל מוצרי תכלית כתוצאה מרכישת פעילות אסטריס, אשר אוחדה לראשונה בנובמבר אשתקד.

התמשכות המו"מ בין ספקי האשלג המובילים בעולם לבין הלקוחות הסיניים שגרמה לעצירת משלוחים דרך הים, כמו גם ההמתנה של צרכני אשלג נוספים לתוצאות המו"מ והחורף הארוך באירופה, הביאו להקטנה משמעותית במכירות האשלג מתחילת 2006 ולגידול במלאי החברה. השפעות אלה הביאו מספר יצרנים גדולים להודיע על הקטנת הייצור במפעליהם.

צים

יו"ר החברה לישראל וצים, עידן עופר, ציין בקשר לצים: "למרות עליית מחירי הדלק וירידת מחירי ההובלה העולמיים, הגיעה צים לרווחיות סבירה, בין היתר, הודות להמשך ביצוע תכנית ההתייעלות שהנהלתה קבעה. צים סיימה את תקופת הדו"ח ברווח של כ-21 מיליון דולר, לעומת רווח של 65 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. יצוין, כי ברבעון הראשון של שנת 2005 נכלל רווח הון, נטו, ממכירת אוניות בסכום של 31 מיליון דולר.

הכנסות צים בתקופת הדו"ח הסתכמו בסכום של 676 מיליון דולר לעומת סך של 657 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ההוצאות התפעוליות ועלות השירותים גדלו בעיקר בשל עליה במחירי הדלק בשיעור של כ-60% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

טאואר

טאואר סיימה את תקופת הדוח בהפסד של 45 מליון דולר, לעומת הפסד של 55 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בהפסד נובעת בשל גידול במחזור המכירות.

בתקופת הדוח הסתכמו המכירות של טאואר בסכום של כ-36 מליון דולר לעומת סכום של 23 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ- 55%.

עלות המכירות הסתכמה בתקופת הדוח ב-61 מליון דולר בדומה לתקופה המקבילה אשתקד, על אף הגידול במכירות וזאת עקב צעדי התייעלות שננקטו.

בחודש מאי 2006, דיווחה טאואר, כי הדירקטוריון שלה אישר את תכניותיה להרחיב את היקף כושר הייצור של מפעל FAB2 בכ- 50% וזאת בכדי לעמוד בביקוש הגואה של הלקוחות ובתכנית העסקית.

בכדי לעמוד בתכנית ההצטיידות בהקדם האפשרי, חתמו טאואר והחברה לישראל על הסכם לפיו החברה לישראל תזמין ציוד בערך של עד כ-100 מליון דולר עבור טאואר. בהסכם הוגדרו תנאים מסוימים למכירת הציוד לטאואר.

כמו כן, חתמו טאואר והבנקים על מזכר הבנות להסדרת חובות טאואר, בד בבד עם התחייבות החברה לישראל להשקיע 100 מליון דולר בטאואר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה