הפועלים: בטווח הקצר הדולר יסחר ברמתו הנוכחית

באשר לטווח הארוך, מעריכים כי תיתכן מגמת פיחות מתון בלבד, לאור הציפיות להמשך העלאת הריבית בארה"ב. לאומי: התפתחות פערי הריביות ישראל-ארה"ב תרכז עניין רב
דרור איטח |

לאחר שבוע של הפוגה בהתחזקות המטבע האמריקני, שב הדולר להתחזק וחתם בתוספת שבועית של 0.43% לרמת 4.641 שקל. כזכור לפני כשבועיים (14.10.05) ניצב הדולר ברמתו הגבוהה מאז דצמבר 2002 - 4.653 שקל.

ביחידת המחקר של בנק הפועלים מעריכים, כי לאור צעדיו הנוכחיים והצפויים של בנק ישראל בכל הנוגע למדיניות הריבית, בטווח הקצר יוסיף הדולר להיסחר ברמות הנוכחיות. בטווח הארוך, תיתכן מגמת פיחות מתון בלבד, לאור הציפיות להמשך העלאת הריבית בארה"ב.

בשבוע הקרוב צפויה הריבית בארה"ב לעלות לרמה של 4%, וההערכות כיום הן כי הריבית תוסיף ותעלה לרמה של 4.25% בסוף השנה הנוכחית ותתייצב ברמה של 4.50% בתום המחצית הראשונה של 2006. יחד עם זאת, נגיד בנק ישראל הוכיח לאחרונה כי הוא אינו מהסס לפעול במהירות ואינו מחכה לזינוק חד בדולר בכדי להעלות את הריבית.

לאור זאת, המשך העלאת הריבית בישראל במקביל לתהליך זהה בארה"ב, בכדי למנוע כל פתיחת פער אפשרית, צפוי למנוע פיחות חד של השקל למול הדולר. בבנק ממליצים להמשיך ולהחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות בשיעור של כ-15%.

בענף מחקר שוק ההון של בנק לאומי סבורים, כי פרט לפער הריביות, הרי שבתקופה הקרובה, יש לקחת בחשבון מספר גורמים נוספים הצפויים להשפיע על שוק המט"ח המקומי:

היקף השקעות הזרים בישראל - ירידה בזרם ההשקעות לישראל או מימושים בשוק עשויים להגביר את הלחץ על השקל.

גידול בהשקעות משקיעים מוסדיים ישראליים בחוץ לארץ על רקע החלת הרפורמה במס.

העצמת המתיחות הביטחונית והפעילות הצבאית בשטחי הרשות בעקבותיה, מחזירות גם את המימד הביטחוני כשיקול.

במבט לעתיד, מעריכים בלאומי, כי כפי שנוכחנו בשבועות האחרונים, לבנק ישראל ישנה יכולת להביא לרגיעה ויציבות בשוק המט"ח. לפיכך, התפתחות פערי הריביות ישראל-ארה"ב תרכז עניין רב, בפרט כאשר הבנק המרכזי האמריקאי צפוי להמשיך במדיניותו המרסנת בחודשים הקרובים. בנוסף, גם לזרמי ההשקעות לישראל ומחוצה לה תתכן השפעה על מגמות המסחר בטווח הקצר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה