מדד מנהלי הרכש מעיד על האטה בביקושים בשוק המקומי
עוד נתון מאקרו שלילי ומדאיג מתפרסם היום. מדד מנהלי הרכש בישראל לחודש יוני שנערך על ידי חברת דן אנד ברדסטריט ישראל וארגון מנהלי הרכש מראה על האטה במשק היצרני בישראל. המדד ירד אל מתחת לקו ה-50% המפריד בין מגמה ההתרחבות למגמת ההאטה, והערך שנמדד ביוני עומד על 49.2%, שהוא הערך הנמוך ביותר שנמדד מאז חודש אוקטובר 2003. בחודש מאי עמד המדד על ערך של 54.6%, כלומר חלה ירידה של 5.4% בערך המדד.
כלכלני דן אנד ברדסטריט וארגון מנהלי הרכש מציינים כי הרכיב במדד שהשפיע החודש על המעבר ממגמת ההתרחבות למגמת ההאטה הינו, בעיקר, רכיב הביקושים המקומיים, המבטא ירידה בהזמנות בשוק המקומי. רכיב הביקושים המקומיים עבר החודש מהתרחבות להאטה כאשר הערך הנמדד ירד ירידה דרסטית של 13.8% והוא עומד על ערך של 44.5% לעומת ערך של 58.3% שנמדד במאי.
זהו הערך הנמוך ביותר שנמדד ברכיב זה מאז חודש נובמבר 2003. רכיב הביקושים לייצוא, ממשיך, אמנם להימצא במגמת ההתרחבות מעל לקו ה-50% אך החודש נרשמה גם בו ירידה של של 1.8% לעומת חודש מאי והערך שלו עומד ביוני על 53.8%.
מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, ראובן קובנט מציין, כי על אף שעדיין לא ברור כיצד יתנהג המדד בחודשים הקרובים הרי שהירידה בביקושים ובהזמנות מהמגזר היצרני בישראל הן מצד השוק המקומי והם מחו"ל מהוות סיבה לדאגה לחודשים הקרובים. עם זאת מדדי מנהלי הרכש של ארה"ב ואנגליה ששניהם הראו על שיפור בחודש האחרון יכולים להשפיע בחודשים הקרובים על התאוששות היצוא מישראל.