לחץ כבד בשוק המט"ח - הדולר עבר לנפילות של 1.1%
שוק המט"ח ממשיך לרכז עניין רב. בשעה זו הדולר צולל עד 1.1% מול השקל, זאת במקביל להיפוך תוך יומי במסחר בדולר בחו"ל. הדולר שמוקדם יותר התחזק בשיעור של 0.45% מול האירו, עבר לירידות של 0.65% מול המטבע האירופי - והדבר משפיע גם על הזירה המקומית. הדולר נסחר כעת ברמה של 3.930 שקלים. אתמול פורסם כי נתון התפוקה התעשייתית בארה"ב רשם ירידה של 0.6% מארס, הירידה החדה ביותר מאז 2012 ופספוס משמעותי של התחזיות.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בית ההשקעות מיטב דש: "לא צריכים לחפש יותר מדי סיבות מקומיות להתחזקות השקל מול הדולר היום. הדולר פשוט נחלש בעולם ביחס למטבעות העיקריות ובמקביל גם ביחס לשקל. מבחינת השקל, לא פורסמו נתונים כלכליים חדשים שמצדיקים את השינוי בהערכות לגביו. מדד המחירים האחרון לא אמור להגביר לחץ על בנק ישראל להוזיל את הריבית והבנק ימתין עד למדד של חודש אפריל שבשנה שעברה היה נמוך משמעותית מהתחזיות ונתן דחיפה להורדות הריבית ע"י בנק ישראל. החדשות משוק הנדל"ן מצביעות על 'טמפרטורות' גבוהות מאוד בתוכו. לאחרונה נרשם גידול חד במספר עסקאות ובמשכנתאות. התפתחויות אלה אמורות לרסן את רצונו של בנק ישראל לפעול בפזיזות להורדת הריבית מתחת לאפס או לבצע צעדים מוניטריים מקלים אחרים. המאבק של השקל השנה יהיה בין הנתונים הכלכליים החזקים יחסית של ישראל שגורמים להתחזקותו לבין העלאה האפשרית של הריבית בארה"ב שאם תתרחש תגרום לחיזוק משמעותי של הדולר בעולם, בפרט ביחס לשקל הישראלי".
הדולר זינק בשנת 2014 ב-12% ובעוד 2.2% מתחילת שנת 2015. למרות המדד ונתונים מקומיים נוספים בשורה התחתונה המסחר בדולר-שקל מושפע בעיקר ממה שקורה לדולר בעולם. התאוששות הכלכלה האמריקנית בקצב מהיר מאשר באירופה מחזקת את הדולר ביחס למטבעות המובילים בעולם.
נתונים כלכליים חשובים שיפורסמו היום בארה"ב: התחלות בניית בתים - Housing starts תביעות ראשונות לדמי אבטלה - Initial jobless claims מצב העסקים - הפד של פילדפליה - Philadelphia Fed Business Outlook Survey
- אלקטריאון מזנקת ב-16%, ארית נופלת ב-5%; הבנקים יורדים ב-0.8%
- סגירה מעורבת במדדים; הבנקים עלו ב-0.3%, נאוויטס ב-4%
בנק ישראל פועל במרץ לחזק את הדולר מול השקל. כלי הנשק העיקריים של בנק ישראל: הפחתת הריבית ורכישת דולרים בשוק. במהלך הרבעון הראשון של השנה רכש בנק ישראל 1.6 מיליארד דולר כדי למנוע את התחזקות השקל כחלק מתוכנית לקיזוז השפעת מכירות הגז לחו"ל על שער החליפין.
הריבית במשק בנקודת שפל של 0.1% ואחרי שד"ר שבראשו עומדת ד"ר קרנית פלוג הצליחה להפתיע שלוש פעמים בהפחתת ריבית מעניין אם יהיה לה האומץ להמשיך בקו האגרסיבי. החשש הגדול של בנק ישראל הוא מהמשך ניפוח בועת הנדל"ן למגורים בישראל.
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI בית השקעות: "העלייה המתונה במדד מארס, על אף תרומה ניכרת מצד מחירי האנרגיה, מספקת חיזוק נוסף להערכת סביבת האינפלציה הנמוכה מאוד בישראל. הגורמים המבניים והלחץ הרגולטורי להורדת יוקר המחיה, שצפוי להתחדש לאחר הקמת הממשלה החדשה, יוסיפו לתמוך בסביבת אינפלציה נמוכה גם בשנה הקרובה.
קצב האינפלציה השנתי יישאר בטריטוריה שלילית לאורך 2015 כולה, ואילו ב-12 החודשים הקרובים האינפלציה צפויה להסתכם בכ-0.5%, כאשר העוצמה שמפגין השקל מהווה גורם נוסף המציב את תחזית זו עם סיכון כלפי מטה".
- 5.א 17/04/2015 02:30הגב לתגובה זוהצורה מטורפת את מחיר הבניה. החברות החוץ בנקאיות פורחות והעלויות לקבוצות רכישה ולקבלנים קופצות באחוזים מטורפים. בפועל יש צמצום בהצע ועליה במחיר בניית דירות
- 4.שמטוב 17/04/2015 00:57הגב לתגובה זוכמו שעלה בלי סיבה כך יפול. הבעיה של ארצות הברית ב 20 השנים האחרונות היא שכושר הייצור שלה יורד בעוד כושר הייצור של המזרח הרחוק עולה. שום תעלולי הוקוס פוקוס מוניטרי לא ישנו את חוקי הכלכלה הבסיסיים (היצע סחורות מול ביקוש סחורות). יעלו ריבית באמריקה, יורידו ריבית באמריקה - הכל שטויות מוניטריות חסרות משמעות. הסינים הקימו בנק הלוואות בינלאומי מתחרה לבנק העולמי, זה צעד ראשון לחיסול הדולר כאמצעי שליטה קפיטליסטי בעולם. כרגע ארצות הברית מיצרת דולרים מודפסים במקום לייצר סחורות, אי אפשר להמשיך לנצח במשחקי הוקוס פוקוס אילו. ברגע שסין תייצר שוק כספים בינלאומי אמין כתחליף לשוק הדולרים המודפסים האמריקאי, יגמרו משחקי ההוקוס פוקוס האמריקאים.
- 3.רועי 16/04/2015 22:07הגב לתגובה זושייקח אותך אלוהים
- 2.מט"ח ולמכור נדל"ן 16/04/2015 20:41הגב לתגובה זולא רוצה להיות המום מהמלחמה גם באופן כלכלי ימים יגידו ,ושתהיה לכולנו בריאות ושמחה!
- 1.למה בצוק איתן 50 יום הדולר לא זז ? סימן (ל"ת)שהכל כאן מכור 16/04/2015 18:22הגב לתגובה זו
- עידו 16/04/2015 20:57הגב לתגובה זועושה רושם שאתה חכם,פעל בזמן,