הדולר מטפס ל-3.867 ש': "המפנה מעלה בדולר-שקל עשוי להיות חד"
המסחר בשוק המט"ח המקומי התחדש הבוקר (ג') לאחר שעונת החגים בישראל הסתיימה ועל רקע הורדת תחזית הצמיחה על ידי קרן המטבע העולמית, שהעריכה הבוקר כי מדינות מפתח בגוש האירו כגון ספרד וצרפת לא יעמדו בתחזיות הגרעונות שנדרש מהן במסגרת היותן חברות באיחוד האירופי.
שערו של הדולר מתחזק ב-0.3% לרמה של 3.868 שקלים לאחר שבשבוע שעבר נפל השער היציג ב-0.6% לרמה של 3.856, רמתו הנמוכה ביותר מאז חודש יוני. לעומת זאת המסחר באירו מתאפיין הבוקר בירידות של כ-0.3%, כאשר הצמד אירו/ שקל שובר את רמת 5 השקלים, רמה בה לא היה מאז חודש אוגוסט.
בעולם, שבוע המסחר החל בעלייה במפלס החשש בשוק ובהחלשות של האירו כנגד הדולר בשיעור של 0.45% לרמה של 1.293 דולר לאחר שבשבוע שעבר הצליח האירו לעלות לרמה של מעל ל-1.3 דולר.
שתי זירות עיקריות ישפיעו על הסנטימנט בשוק העולמי פסגת שרי האוצר של גוש האירו וביקורה של מרקל ביוון, ועונת הדוחות לרבעון השלישי שמתחילה היום בוול-סטריט באווירה פסימית, כאשר מרבית האנליסטים מעריכים כי החברות יציגו ירידה ברווחים ביחס לשני הרבעונים הקודמים.
"במידה ושנאת הסיכון תתפשט בשוק והביקוש לדולר כנכס בטוח יגבר, גם הדולר-שקל צפוי לשנות כיוון כלפי מעלה. לאור הירידה החדה של הדולר-שקל בשבועות האחרונים, המפנה כלפי מעלה עשוי להיות חד, ולהוביל את הצמד לעבר 3.88-3.89 שקלים" מעריכים היום ב-FXCM.
יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו העריך הבוקר כי "בטווח הקצר עשוי שער האירו להמשיך ולנוע בטווח שערים צר. היצעי המט"ח של תחילת החודש הקלנדרי ממשיכים ללחוץ על ייסוף השקל, אולם להערכתנו בשלב הנוכחי נותר פוטנציאל הייסוף מוגבל וכי בתחום של 3.82-3.84 שקלים לדולר צפויים ביקושי מט"ח מקומיים. בטווח הארוך להערכתנו לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים".