שי מרצקי מנכל בונוס ביוגרופ
צילום: עופר וקנין

בונוס ביוגרופ גייסה 2.35 מיליון שקל בפרמיה של 40% - מה המשמעות?

החברה מקדמת רישום למסחר בנאסד"ק ומודיעה על גיוס הון במסגרת הקצאה פרטית לחמישה משקיעים בשער של 26 אגורות למניה - פרמיה של 40% לעומת מחיר הסגירה ביום המסחר האחרון; המניה עולה ב-4%
אביחי טדסה | (1)

בונוס ביוגרופ בונוס ביוגרופ 5.91%  , חברת הביוטכנולוגיה, הודיעה היום על גיוס הון בהיקף של 2.35 מיליון שקל במסגרת הקצאה פרטית לחמישה משקיעים. ההקצאה התבצעה במחיר של 26 אגורות למניה - כ-40% מעל מחיר הסגירה האחרון, שעמד על 18.6 אגורות. בנוסף, במסגרת ההסכם הונפקו 9.04 מיליון מניות רגילות ו-4.52 מיליון כתבי אופציה לא סחירים, במחיר מימוש של 36 אגורות - המהווה פרמיה של כ-94% ממחיר הסגירה.


הגיוס התבצע לאחר החלטת דירקטוריון החברה מה-8 במאי 2025, במסגרתו התקשרה החברה עם חמישה משקיעים פרטיים שאינם קשורים לחברה ואינם בעלי עניין בה. החברה ציינה כי נכון להיום התקבל כבר סכום של 1.95 מיליון שקל מתוך הסכום הכולל. המניות המוקצות במסגרת ההקצאה מהוות כ-0.77% מהון המניות המונפק ומזכויות ההצבעה של החברה. לאחר מימוש מלא של כתבי האופציה, שיעור זה יעמוד על כ-0.65%. החברה ציינה כי המשקיעים אינם עובדים בחברה ואינם קשורים לבעלי עניין, ולכן לא יהפכו לבעלי שליטה לאחר ההקצאה. 


החברה הודיעה כי כל אחד מכתבי האופציה המוקצים ניתן למימוש למניה רגילה אחת במחיר של 36 אגורות. תקופת המימוש תימשך שנתיים ממועד ההקצאה. החברה הוסיפה כי השווי ההוגן של כל כתב אופציה נקבע לפי נוסחת בלאק ושולס, ועומד על כ-3.6 אגורות. בהתאם לכך, המחיר האפקטיבי של המניה, לאחר הפחתת השווי ההוגן של מחצית מכתב האופציה, עומד על 24.2 אגורות - כ-30% מעל מחיר הסגירה ביום המסחר האחרון.


רוצה להגיע לנאסד"ק


במקביל לגיוס ההון בישראל, הודיעה החברה כי הגישה טיוטה פומבית של תשקיף (Form F-1) לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) לצורך רישום מניותיה בבורסת הנאסד"ק. החתם להנפקה המתוכננת הוא טייטאן פרטנרס גרופ (Titan Partners Group) - בנק השקעות בוטיק מבוסס בניו יורק, המשויך לחברת אמריקן קפיטל פרטנרס. טייטאן פרטנרס מתמחה בהנפקות ציבוריות ובהנפקות פרטיות ומעניק ייעוץ פיננסי לחברות צמיחה. 


בונוס ביוגרופ ציינה כי הכספים שגויסו מיועדים בין היתר להמשך מימון ניסויים קליניים בכמה אינדיקציות רפואיות, ביניהן טיפול בדלקות ונזק לרקמות באמצעות מוצר הדגל שלה, מזינקיור, שהשלים לאחרונה שלב ניסוי קליני מתקדם וקיבל אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לעבור לשלב 3.


במסגרת העסקה, החברה הודיעה כי כתבי האופציה לא יהיו ניתנים למימוש ביום קובע לאירוע חברה, בהתאם להנחיות הבורסה לניירות ערך. בנוסף, מחיר המימוש לא יוצמד לאף בסיס הצמדה, אך יהיה כפוף להתאמות במקרים של חלוקת מניות הטבה, חלוקת דיבידנד, מיזוג, הנפקת זכויות או איחוד הון. במקרה של מיזוג עם חברה אחרת, כתבי האופציה יומרו בהתאם לשווי המניות של החברה הנרכשת. במקרה של הנפקת זכויות, מספר המניות שיונפקו יתוקן בהתאם למרכיב ההטבה.


מה המשמעות של הפרמיה הגבוהה?


מחיר המימוש של כתבי האופציה, העומד על 36 אגורות, גבוה בכ-94% ממחיר הסגירה של מניית החברה (18.6 אגורות). המשמעות היא שהמשקיעים רואים פוטנציאל לעלייה משמעותית בשווי המניה בטווח הקרוב. עם זאת, פרמיה כה גבוהה אינה מבטיחה רווחים מיידיים, והיא תלויה בהצלחת פיתוח המוצרים וברישום המניות למסחר בנאסד"ק. החברה כבר הציגה בעבר תוכניות שאפתניות להתקדמות קלינית וכניסה לשוק האמריקאי, אך על המשקיעים להיזהר מהנחות מוקדמות מדי. השגת הון נוסף באמצעות רישום בנאסד"ק עשויה לספק לחברה גמישות פיננסית רבה יותר, אך עדיין נותרו אתגרים רגולטוריים ומימוניים שעלולים לעכב את המהלך.

קיראו עוד ב"שוק ההון"


בונוס היא חברת ביו-טכנולוגיה שמתעסקת ברפואה תאית והנדסת רקמות, לאחר שפיתחה יכולת לגדל תאים ורקמות בתוך גוף האדם. לחברה שני מוצרים עיקריים שנמצאים בניסויים קליניים מתקדמים (שלב 2). המוצר הראשון הוא בונופיל, שתל חי של עצם אנושית שנוצר כתוצאה מהתחדשות ובניה של רקמת עצם באמצעות תאים שנלקחו מחולים, שהשלים לאחרונה את ניסויים קלינים שלב 2 וממתין לאישור לצאת לשלב השלישי. המוצר השני, הוא מזינקיור, לטיפול בדלקות חריפות ונזק לרקמות, עליו קיבלה לאחרונה החברה אישור מה-FDA להתקדם לניסוי קליני שלב 3 בארה"ב, לבחינת יעילות ובטיחות המוצר שפיתחה לטיפול בדלקות ובנזק לרקמות. 


אך לא הכל ורוד, למרות ההצלחות היחסיות בזירה הקלינית החברה מתמודדת עם לא מעט אתגרים. נכון לסוף הרבעון השלישי של 2024 לחברה מזומנים בהיקף של כ-8 מיליון שקל בלבד, בזמן שהיא שורפת מוזמנים בקצב של כ-30 מיליון שקל בשנה. בסוף השנה האחרונה השלימה החברה גיוס של כ-5 מיליון שקל בתמורה להקצאת מניות ואופציות לחמישה משקיעים. אלא שכאמור, מדובר בטיפה בים עבור חברה שלא צפויה להכיר בהכנסות בטווח הנראה לעין. בנוסף בשנה שעברה, שמה של החברה נקשר בחשד לביצוע עבירות בניירות ערך


שווי השוק של החברה עומד על 225 מיליון שקל, מניית החברה עלתה מתחילת השנה בכ-62% ובמהלך 12 החודשים האחרונים ב-12%.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 11/05/2025 14:43
    הגב לתגובה זו
    כמה שנים החברה פועלת למה כל כך הרבה שנות פעילות וללא הכנסות וללא הצעות רציניות לרכישה על ידי חברות אחרות כמה גיוסי הון היו מאז הנפקת החברה בבורסה בכמה אחוזים ירדה מניית החברה מאז שסיפרה על תרופה חדשה לקורונה אולי כדי שביזפורטל יפרט קצת יותר לטובת משקיעים חדשים נוספים..