עיני: "יש חוסרים של 50 מיליון שקל"; עובדי מעריב יפגינו מול ביתו של דנקנר

כ-500 עובדים הגיעו לאסיפת חירום. עיני: "לא נאפשר לגעת בשקל מהכספים ששייכים לכם". ברביעי הבא פגישה עם דנקנר, שיזכה כבר הערב לביקור בביתו
אלכסנדר כץ | (1)

אסיפת חירום סוערת התקיימה היום (יום ה') לפני הצהריים בבית מעריב, בהשתתפות כ-500 מעובדי העיתון, יו"ר ההסתדרות עופר עיני, ובכירים במערכת העיתון. האסיפה לוותה בקריאות ביניים של חלק מהעובדים, שטרם קיבלו את מלוא משכורות חודש אוגוסט, ופיצויי הפיטורים ודמי פנסיה שנמצאים בסימן שאלה. אחד מהם, הצלם יהודה לחיאני, אמר כי "אנחנו נתבצר בעיתון, אף אחד לא ייקח שום נכס עד שכל הזכויות שלנו לא יובטחו".

באסיפה אמר עיני כי ההנהלה נענתה לדרישה לפתוח את הספרים כדי לדעת מה הסכום החסר בקופות ובקרנות וכמה כסף חייבים לעובדים. "בשלב הראשון עלינו לדאוג כיצד מבטיחים את הכספים שמגיעים לכם", אמר עיני לעובדים, "בשלב הראשון דיברו איתנו על חוסרים של בין 20-30 מיליון שקלים אבל בשיחה שערכתי עם המנכ"ל הוא כבר מדבר על 40-50 מליון שקל. בכל אופן מבחינתנו לא נרפה. לא נאפשר לאף אחד לגעת בשקל מהכספים ששייכים לעובדים".

לדברי עיני, ההנהלה הבטיחה שתעביר את הנתונים עוד היום, ובמקביל, הובטח לו פגישה עם בעלי IDB ומו"ל מעריב נוחי דנקנר, יחד עם ועד העובדים וארגון העיתונאים, ביום רביעי הבא, בשעה 19:00. "המסר שנוחי העביר היה שהוא יעשה הכל על מנת ששקל אחד מכספי העובדים לא יגרע", אמר עיני לעובדים, אבל הוסיף כי "בהכירי את המערכות, עלינו להתלבש על הכספים שיגיעו מהמכירה ולדרוש הכנסתו לחשבון נאמנות. בכל מקרה, אם יש עסקה או בלעדיה, העובדים לא יוותרו על הכסף. אין זה מובן מאליו שאנשים שלא מקבלים משכורות יעבדו. זוהי תקופה קשה וצריך להיות חזקים. אעשה הכל כדי שתצאו עם התוצאה הטובה ביותר שאפשר".

כפי שפורסם לראשונה באייס, גורם המקורב לדנקנר אמר "דנקנר הלך על אופציית המכירה רק מכיוון שליבו עם כל עובד ועובד. כל שקל ממכירת העיתון והנדל"ן של בית הדפוס בבת ים ישמש לטובת הפנסיות של העובדים".

עיני גם העביר מסר לראש הממשלה נתניהו ושר האוצר שטייניץ: "אתם לא יכולים להישאר אדישים לסגירה ופיטורים של 2,000 עובדים. ממשלות בעולם תומכות בכלי תקשורת כי הן רוצות מדינה דמוקרטית. לא יכול להיות שתהיה מדינה שמתבססת על ערוץ טלוויזיה אחד ועיתון אחד. יש פה תהליך דומה בכל העיתונים, מדובר בתהליך דומה בכל הענף. כל העיתונאים צריכים לעלות לירושלים ולזעוק, אולי מישהו בממשלה יתעורר".

יו"ר ועד עיתונאי מעריב, חגי מטר, שמוביל בתקופה האחרונה את המאבק בעיתון, אמר כי "נמשיך להיאבק באופן נחוש לצד המשך ייצור העיתון. לא נוותר ולא ננוח עד שנקבל כל המגיע לנו, לא ניתן יד לפגיעה בעובדים מסורים. מבחינתנו אף נכס לא יעבור לאף אחד עד שזכויות העובדים יובטחו".

כאמור, אחרי שקיימו שלשום הפגנה גדולה מול בית מעריב בהשתתפות כ-500 איש, והפגנה קטנה יותר אתמול מול ביתו של מו"ל מעריב לשעבר עופר נמרודי, הערב ב-19:30 יפגינו עובדי מעריב מול ביתו של דנקנר בהרצליה פיתוח.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עובד מעריב 13/09/2012 19:06
    הגב לתגובה זו
    האם זה ימנע ממני לקבל פיצוי