מארק פאבר בראיון ל-CNBC: "גם QE99 לא תעודד את כלכלת ארה"ב"
מארק פאבר אמר בראיון ל-CNBC כי האובססיה של השוק לתכנית להקלה כמותית והעובדה שהפדרל ריזרב עונה על הצורך הנ"ל לא סייע לאדם הפשוט בארה"ב למצוא עבודה "ולא עזרה, כלל או כלל למצבו הכלכלי של אותו אדם". הפרשן, אשר ידוע בתחזיות השליליות שלו המשיך ואמר כי אומנם התכנית להקלה כמותית סייע למשקיעים בארה"ב להגדיל את הונם אולם היא לא תרמה לאזרחים מהשורה לסגור את החודש.
"התכנית להקלה כמותית הנוכחית לא עזרה לאזרח הפשוט לגמור את החודש היא עזרה לקומץ אנשים מסויים שכבר בידיו סכומי כסף גדולים, להגדיל את הונו. אנחנו מדברים פה על 1% מהאוכלוסיה או אפילו 0.5% שמרוויחים".
פאבר התייחס להמשך המגמה וההשלכות של התכנית על השווקים "בשנת 2009 הם (הפדרל ריזרב) התחילו עם התכנית להקלה כמותית, אני מאמין שאנחנו נגיע ל-QE99 או למצב שבו אין הגבלה על התכנית, הדבר היחידי שחשוב הוא שכל תכנית להקלה כמותית והדפסות הכספים מאבדות מהרלוונטיות שלהם והופכות ללא אפקטיביות במשך הזמן.".
בהמשך הראיון פאבר התייחס למדינות בעולם שם טמון פוטנציאל צמיחה גדול "הודו הייתה ועדיין מחוץ לרדאר המשקיעים, אני לא מבין מדוע. למרות שישנה בעיה בהנהגה המקומית נראה כי להודו פוטנציאל צמיחה גבוה." פארבר הוסיף "אני מציע למשקיעים בהודו להתמקד בענף הקמעונאות, הייצור והתרופות".
"המשקיעים בעולם לא רואים נכון ומזרימים סכומי כסף קטנים למדינה. אז נכון שההממשל במדינה איננו יציב וקשה לסמוך עליו אבל אני מאמין שבעוד כמה שנים אנחנו נראה שהכלכלה של הודו תעקוף את כלכלת סין מבחינת גודל" הפרשן ציין "בשונה מסין, בהודו ישנן חברות מצויינות אשר נשלטות על ידי אנשים מהמעלה הראשונה. אין בהודו מונופולים בדומה לסין אשר מקשים על ההתפתחות של חברות נוספות".
- 1.לעולם אל תלך נגד הפד (ל"ת)בנקאי בכיר 09/06/2013 07:50הגב לתגובה זו