סין לוקחת צעד אחורה? כלכלנים בממשל - "הופתענו מתגובת השווקים לפיחותים"
נראה כי סין הייתה מופתעת מההשלכות הגלובאליות של הפיחות במטבע היואן הסיני - וכעת המדינאים מנסים להרגיע את השווקים. מקורות סיניים טוענים כי המדינה תשמור על רצועת ניוד הדוקה במטבע, כדי לא להביא להקצנה במלחמת המטבעות.
נזכיר כי המדינה הקומוניסטית ביצעה פיחות משמעותי במטבע היואן בשיעור של כ-10% מאז ה-11 באוגוסט, במהלך שגרם למנהיגי מדינות העולם כולו לחשוש מתחילת של מלחמת מטבעות. ואכן, התגובה הייתה מיידית: מדינות כמו וייטנאם וקזחסטן החלו בפיחותי מטבע משלהן, ונוצר פחד לגלישה למלחמת מטבעות בכלכלות המתפתחות, ובהמשך אף לכלכלות המפותחות.
כמובן שהסינים היו מעוניינים במטבע חלש יותר, דבר שטוב לייצוא במדינה, אך מנגד - עשוי לפגוע בחברות האמריקניות והאירופיות שמייצאות לסין. (אם היואן חלש, המוצרים מחוץ לסין יקרים יותר עבור האזרח הסיני, ומכאן - הוא ירכוש פחות מוצרים מחו"ל) - ופה נכנסו המניות למוקד, והחלו לצלול.
כלכלני ממשלת סין טוענים כי הבנק המרכזי במדינה ינסה לעצור את החלשות המטבע מעבר לרמת 6.5 יואן לדולר, באומרם כי "התגובה העולמית הייתה גדולה מהצפוי". בנוסף, מהלכי הפיחות הביאו לבריחת הון מסין, כאשר המשקיעים חששו מפיחות נוסף, והנזילות במדינה נפגעה.
- סין מרחיבה את התמיכה ביואן באמצעות הנפקת שיא של אג"ח בהונג קונג
- מכה ליואן: החברות הסיניות יחלקו 13 מיליארד דולר כדיבידנד ברבעון הראשון
נציין גם כי ראש ממשלת סין, לי, צוטט בטלוויזיה הממלכתית ביום שלישי האחרון כי אין בסיס להמשך הפיחות במבטבע.
עם זאת, כלכלן בכיר בבנק המרכזי בסין מעריך כי היואן צריך להחלש בכ-10% נוספים כדי להשפיע לטובה על הייצוא במדינה. מן העבר השני, טוען אותו כלכלן כי בתור כלכלה ענקית - על סין לנהוג באחריות, ולהיות מודעת להשפעתה על כלכלות העולם, והשווקים הפיננסים בו.
- 3.פפה 27/08/2015 12:13הגב לתגובה זואפשר להגיד שסין פשטה רגל
- 2.אם הם לא קומוניסטים למה יש להם פוליטבירו . (ל"ת)בא 27/08/2015 12:10הגב לתגובה זו
- 1.משקיע 27/08/2015 11:25הגב לתגובה זוחבורה של דבילים הסינים האלה
- קניתי קולים (ל"ת)מני 27/08/2015 12:08הגב לתגובה זו