פסגות: "שנחאי ושנזן ימשיכו לרדת - ההאנג סנג מעניין להשקעה" - האם הממשל ישתלט על כדור השלג?

אקסלנס: "התנודתיות הגבוהה תימשך בטווח הקצר - אך בהחלט בוחנים נקודת כניסה מחודשת" 
גיא בן סימון | (4)
נושאים בכתבה סין

האם הירידות במדדים הסיניים מהוות סכנה לכלכלה הסינית ולשווקים הגלובליים? אחרי הירידות החדות בשוק המניות הסיני וההעמקה בטריטוריה הדובית, הרגולטור המקומי מחליט לנקוט בצעדים שמטרתם לעצור את הסחף השלילי אך כרגע ללא הועיל.

נכון לעכשיו נראה כי בורסות העולם אדישות למתרחש בסין כאשר באירופה המסחר התנודתי מאופיין הבוקר בעליות ובתל אביב הבנקים מיתנו את הירידות. מנגד, קשה להתעלם מהמפולת באסיה כאשר הניקיי ביפן רשם את היום הגרוע מזה 16 חודשים, והבורסה בסין השלימה נפילה של יותר מ-33% מאז השיא שרשמה ביוני האחרון.

לפי בית ההשקעות פסגות: "אמנם הירידות במדדים הן בסך הכל רק תיקון חריף לעלייה של כ-120% ב-8 החודשים שקדמו להן, אך כפי שידוע לכל מי שחווה בועה או שתיים, העלות מהירידות בהתפוצצות הבועה בדרך כלל הרבה יותר גבוהה מהתועלת שבהתנפחותה. מכיוון שהבועה היא תוצאה של השקעות מקומיות באופן כמעט בלעדי, אנו מעריכים שבסופו של דבר הממשל יצליח להשתלט על הלחץ שמגיע מהשווקים. בתרחיש כזה, מדדי המניות המקומיים, שנחאי ושנזן, ימשיכו כנראה לרדת בשל העובדה שהם עדיין יקרים מאוד, אבל מדד ההאנג סנג, אליו חשופים גם הרוב המוחלט של המשקיעים הזרים בסין, ממשיך להיות מעניין להשקעה".

"הירידות מייצרות אפקט עושר שלילי למשקי הבית ופוגעות בשוק האשראי לפירמות. שנית, הירידות עלולות לפגוע ביציבותם של בנקים ובכך להוביל למשבר פיננסי. בכל הנוגע להשפעה על משקי הבית והפירמות אנו מעריכים כי זו נמוכה יחסית ואפילו שולית בלבד. הצריכה הפרטית בסין נתמכת בעיקר ע"י גידול בהכנסה מעבודה ולא משוק ההון כאשר תיק נכסי הציבור של הסינים מורכב ברובו המוחלט ממזומן ופיקדונות בבנקים (60%) ושיעור המניות בו הוא נמוך יחסית (כ-10%). בנוסף, המגזר העסקי בסין מסתמך פחות על מימון דרך שוקי המניות בהשוואה לכלכלות אחרות כאשר ב-2014 לדוגמא, מימון הפעילות הריאלית המגיע מהנפקת מניות עמד על כ-3% בלבד, לעומת יותר מ-60% שהגיע מהלוואות בנקאיות.

"בוחנים נקודות כניסה​"

יניב חברון מאקסלנס אמר: "השאלה החשובה ביותר כיום היא מתי לחזור לשוק הסיני, אנחנו חושבים שהתנודתיות הגבוהה תימשך בטווח הקצר, אך בהחלט בוחנים נקודת כניסה מחודשת. המשטר הסיני לא בוחל באמצעים ונראה שיעשה כל שביכולתו כדי לעצור את המפולת שהפכה לכדור שלג שקשה מאוד לעצירה. העליות החדות נבעו הן מירידה של החשש של משקיעים מקריסה פיננסית בסין, הן בעקבות פתיחת הבורסה בסין למשקיעים זרים והן בעקבות מגבלות על בנקאות הצללים, מגבלות שהותירו את הסיני הפשוט ללא מקור תשואה ראוי על כספו והובילו אותו בעצם לבורסה.

"אמנם כלכלנים רבים הזהירו מפני התנפחות של בועה בשוק המניות הסיני, אך אזהרות אלו לעולם לא מובילות לתיקון חד של עשרות אחוזים מרמות השיא. תיקונים אלו קורים או בעקבות התפוצצות בועה או בעקבות צעדים אקסוגניים המשנים את פני השוק. זה בדיוק מה שעשה וכנראה ימשיך לעשות הרגולטור הסיני. לפני מספר חודשים הסרנו את המלצת הקניה שלנו מהשוק הסיני, הן בעקבות עליית מחירים חדה אבל בעיקר מפני מעורבות של הרגולטור הסיני בניסיון לקרר את שוק המניות. השוק אומנם המשיך לעלות, אך בסופו של דבר צעדי הממשל הצליחו להוביל לפיצוץ הבועה, לכן יש מקום לבחון כניסה נקודת כניסה מחודשת".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אלי 08/07/2015 16:09
    הגב לתגובה זו
    את הטריגר למפולת בשיעור 30-40% ב 2008.וזה עשוי להיות גדול הרבה יותר מ 2008
  • 3.
    מה זה אקסוגניים? 08/07/2015 16:09
    הגב לתגובה זו
    אז קודם קול תחזרו לסינים שזה ממש טוב ומצויין ואפילו טוב מאד עד טוב. תיקנו הרבה אך לא לשכוח לעולם לא לעבור את הטריליון דולר שם וגרוש לא יותר. ופעם מהבאה תיכתבו בשפות שאני לא מבין הרבה אבל כמה: רומנית. פרסית. ערבית בניב עירקי. אנגלית אוקספורדית בלבד. לדינו. צ'כית. טגאלו פיליפינס.צורפתית. פלמית גרוזינית ועוד כמה שאני כבר לא זוכר
  • 2.
    יוסי 08/07/2015 14:18
    הגב לתגובה זו
    אם אתה חושבים ששנחאי תמשיך לרדת..אז לא להתקרב לאסיה!!!
  • 1.
    טל 08/07/2015 12:57
    הגב לתגובה זו
    ברגע שמתחילות לצאת הודעות הרגעה מכל מיני אנליסטים של בתי השקעות זה הזמן לברוח... הם מושקעים עד הצוואר בסין עם הכסף של הציבור