גולדמן סאקס מציג: אלו המלצות המסחר שלנו לשנת 2016

מתן בן ברוך |

עבודת מחקר שיצאה מבנק ההשקעות גולדמן סאקס בראשותו של פרנצ'סקו גרזארלי ממחלקת המחקר הכלכלית של הבנק מביאה לסוחרים כמה המלצות מעניינות למסחר בשווקים לשנת 2016. וגם כמה סיכונים מרכזיים שיש לשים אליהם לב.

הנה כמה מרעיונות המסחר הבולטים אותם מציגים בגולדמן סאקס:

לקנות את הדולר האמריקני ומנגד לבצע שורט על האירו ועל הין היפני: בבנק מסבירים כי 'חוסר התיאום' בין הבנק המרכזי האמריקני לבין הבנקים המרכזיים של אירופה ויפן ימשיך. הפדרל ריזרב מצידו יתניע מהלך של הידוק מוניטרי שיבוא יחד עם שיפור מתמשך בשוק העבודה ובביקוש המקומי בארה"ב. באירופה וביפן מנגד, מציינים בגולדמן סאקס הכלכלות עדיין 'שבירות' והאינפלציה תתקשה להרים את הראש.

לקנות מניות בשווקים המתעוררים שלא תלויות בייצוא סחורות ולפתוח שורט על מניות הבנקים הגדולות בשווקים המתעוררים: בבנק מסבירים כי מנועי הצמיחה בשווקים המתעוררים ימשיכו להציג חולשה ולהתמודד עם אתגרים גם ב-2016 בעיקר בשל מחירי הסחורות הנמוכים והירידה הצפויה בצמיחה הכלכלית בסין. יחד עם זאת, בבנק סבורים כי היחלשות המטבעות בשווקים המתעוררים תתמוך במניות הייצוא שלא תלויות בייצוא סחורות. מנגד, הצמיחה במגזר האשראי הבנקאי תקטן בשווקים המתעוררים בשל העלייה בשיעור הריבית בארה"ב.

לקנות את מניות הבנקים הגדולים בארה"ב: בבנק מעריכים כי המחירים הנוכחיים של מניות הבנקים הגדולים בארה"ב עדיין נמצאים באיזור טוב. בגולדמן סאקס מציינים כי בהשוואה למכפיל של מדד ה-S&P500, המכפיל של הבנקים הגדולים בארה"ב נמוך יותר והם עדיין לא קרובים לשיא שלהן טרם המשבר הפיננסי ב-2008. בבנק כמובן מוסיפים כי מתווה העלאת הריבית הצפוי בארה"ב צפוי לתמוך במניות.

ומהם הסיכונים המרכזיים?

תשואות האג"ח יעלו במהירות גבוהה ממה שמצפים

בבנק מדגישים כי הכלכלה האמריקנית נכנסת למהלך של הידוק מוניטרי ראשון מאז 2004, לאחר שבע שנים של ריבית אפסית. בגולדמן סאקס מזהירים כי יהיה קשה לחזות את התגובה של שוק האג"ח למהלך וכי יש לשים לב ולהזהר מעלייה מהירה מידי של תשואות האג"ח.

ירידה נוספת של מחירי הסחורות - בייחוד מחיר הנפט הגולמי

בבנק מציינים כי ירידה נוספת במחירי הסחורות תפגע בשיעור האינפלציה ועלולה לסכן כמה מיצרניות הנפט הגדולות בארה"ב.

ירידה בערך מטבע היואן הסיני

בגולדמן סאקס חוששים מפיחות במטבע הסיני. כזכור, הכלכלה הסינית נמצאת בסיכון להאטה ובשנה האחרונה מקבלי ההחלטות בסין דאגו לתמריצים בדמות הורדות ריבית תכופות וכמובן ביצוע מאולץ של פיחות במטבע היואן שכזכור הצית את המשבר האחרון בשוקי המניות באוגוסט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה