5 זוויות

דיסקונט: "מדינות ה-BRIC יצמחו בשיעור מתון יותר בשנים הקרובות"

עינת מאיר, אנליסטית המאקרו של בנק דיסקונט דיברה בכנס של Bizportal על הפערים בין מדינות ה-BRIC השונות: "אם ההשקעות בסין יירדו מ-45% מהתוצר ל-40% מהתוצר, הדבר יוריד את הצמיחה ב-1.5%"
תומר קורנפלד |

"במרבית ממדינות ה-BRIC קצב הצמיחה בשנים הקרובות יהיה מתון יותר", כך מעריכה עינת מאיר, אנליסטית מאקרו ושווקים בדיסקונט במסגרת כנס "כלכלת ה-BRIC מחמש זוויות" שנערך היום על ידי Bizportal בשיתוף עם בנק דיסקונט. "יש פערים גדולים בין המדינות ה-BRIC השונות", מציינת מאיר. "מרכיב ההשקעות בתוצר גבוה מדי בסין ונמוך מדי ברוסיה ובברזיל".

ארבעת מדינות ה-BRIC שנהנו מצמיחה גבוהה בשנים אחרונות נפגעו במשבר העולמי. עם זאת, בסין נרשמה התאוששות מהירה והמדינות העלו ריביות. הצפי שלנו לגבי הריבית הוא שהריבית תישמר, למעט הודו אשר הורידה אתמול את הריבית.

מאיר התייחסה בהרצאה שלה לגבי כלכלת סין ששם השכר הממוצע נמצא במגמת עלייה. עם זאת, מוקד סיכון עבור כלכלת הסין הוא החלק הגבוה של ההשקעות שעומדות על 45% מהתוצר. בדיקה שנעשתה הצביעה על כך שאם רמת ההשקעות תרד ל-40%, הדבר יפגע ב-1.5% בצמיחה של המדינה . לדברי מאיר "כלכלת סין צריכה לצמוח בלמעלה מ-7% כדי לשמור על שקט תעשייתי".

מבחינת הסיכון של המדינות האלה מסבירה מאיר כי המשק הרוסי הוא המסוכן יותר. בברזיל הסיכון הוא נמוך ובסין הסיכון הוא הנמוך ביותר. ביחס לשוק האג"חים מציינת מאיר כי השוק הרוסי נפתח למשקיעים זרים והתשואה עומדת על 8.25% והריבית עשויה לרדת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה