78% מהישראלים רואים בישראל את עתידם

TNS טלסקר בחנה לקראת יום העצמאות את רמת ה"פטריוטיות" של הישראלים. 8.7% מוכן לבחון חיים בארץ אחרת. בקרב הצעירים שיעור גבוה יותר של כאלה שעשויים לעזוב
שי פאוזנר |

במסגרת סקר מדד TNS לאמון הצרכן במשק שנערך בחודש אפריל, בדקה חברת המחקר TNS/טלסקר מקבוצת TNS ישראל, בשיתוף עם התוכנית הכלכלית בגל"צ, האם ישראל הינה מדינה בה מתכוונים לחיות באופן קבוע.

לקראת יום העצמאות, נבדקה רמת ה"פטריוטיות" של הישראלים על ידי הצגת השאלה באיזו מידה אנשים מסכימים או לא מסכימים עם המשפט: "ישראל היא הארץ היחידה בה אני מתכוון לחיות באופן קבוע". כמו כן, נבדק כיצד משפיע נושא זה על רמת האופטימיות/פסימיות של הישראלים כלפי מצב המשק.

באופן כללי נמצא כי כ-78% מהישראלים רואים במובהק את עתידם בארץ, בעוד שכ-9% לא מתייחסים לישראל כמקום המגורים הקבוע שלהם.

מהתוצאות עולה כי הרוב שרואה בישראל את מקום מגוריו העתידי קיים בפועל בכל שכבות הציבור. עם זאת, שיעור המוכנים לשקול חיים בארץ אחרת גבוה יותר בקרב הצעירים (11.6% לעומת 8.7% בכלל האוכלוסייה) בעלי הכנסה נמוכה (11.7%) יותר בקרב חילוניים מאשר דתיים (10.4% לעומת 4.8%) ויותר בקרב מנהלים (14.1%) מאשר בקרב שאר העיסוקים.

כמו כן, נמצא קשר חיובי ומובהק בין האמון שרוכשים למשק לבין הנטייה לראות בישראל ארץ מגורים קבועה. ככל שהמצב הכלכלי נתפס כטוב יותר, כך יותר רואים בישראל כארץ הקבע, וככל שהמצב הכלכלי נתפס כרע יותר, מוכנים לשקול מעבר לארץ אחרת.

דורי שדמון מנכ"ל קבוצת TNS ישראל אמר כי על פי סקר מדד TNS לאמון הצרכן במשק, למרות הקשר הישיר בין מצב כלכלי לנאמנות לארץ המגורים, בניתוח נוסף של ממצאי הסקר מוצאים כי משתנים לא-כלכליים (גיל, רמת דתיות, מקצוע או עיסוק) מסבירים לא פחות, ולעיתים אף יותר, את הנטייה לרדת או להישאר בארץ.

הסקר נערך במסגרת סקר מדד TNS לאמון הצרכן במשק בחודש אפריל על ידי TNS טלסקר בקרב מדגם ארצי ומייצג של 500 נשאלים בוגרים (18+).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה