לאומי מרגיע: "מגמת העלייה בהתחלות הבנייה עשוייה לבלום את מחירי הדירות ואף להפחיתם"
השבוע פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי במחצית הראשונה של השנה חלה
בלאומי אומרים כי ברביע השני של השנה נרשם גידול במספר התחלות הבנייה בהשוואה לרביעים קודמים והיקפן נאמד בכ-39.6 אלף דירות, במונחים שנתיים. "רמה זו היא הגבוהה ביותר בשנים האחרונות ומשקפת מגמה של עלייה מתונה מאז ראשית שנת 2009. נתוני המכירות של דירות חדשות והמלאי שנותר למכירה מלמדים עדיין על עודפי ביקוש. לכן, המגמה החיובית של גידול בהיצע עליה מדווחת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כפי הנראה, עדיין אינה מספיקה לשינוי במגמת המחירים בטווח הקרוב".
בלאומי מוסרים כי חיזוק לכך ניתן ללמוד מסקירת משרד הבינוי והשיכון לחודש יולי, לפיה הביקוש השנתי לדיור עומד כיום על כ-50 אלף דירות, כאשר כ-40 אלף הם תוצאה של תוספת במספר משקי הבית וכ-10 אלף דירות נרכשות על ידי משקיעים שלא להשכרה (בעיקר מחו"ל).
"עם זאת, במבט לטווח רחוק יותר, המשך מגמת העלייה בהתחלות הבנייה, במקביל לצעדי צמצום מוניטרי הנעשים באופן הדרגתי, עשויים להביא בסופו של דבר לבלימת עליית מחירי הדירות ויתכן שאף לירידה בהם" מציינים בלאומי.
" של ביקוש מצד ההשקעות של זרים בנדל"ן בישראל, שגם אם היקפו אינו מהותי ברמת המשק כולו, הרי שייתכן שבאזורים מסוימים בארץ השפעת רכישות הנדל"ן על ידם היא משמעותית.
עוד מוסיפים בלאומי כי הביקוש לדיור, מקורו ברכישת דירות על ידי משקיעים זרים. "לאחר שיא של השקעות בשנת 2007, קצב שנתי של כ-1.6 מיליארד דולר, נרשם צמצום של קרוב למחצית בעת המשבר הפיננסי ומאז נרשמה התאוששות לקצב שנתי של כמיליארד דולר. לפיכך, ניתן לומר כי קיים "עוגן" של ביקוש מצד ההשקעות של זרים בנדל"ן בישראל, שגם אם היקפו אינו מהותי ברמת המשק כולו, הרי שייתכן שבאזורים מסוימים בארץ השפעת רכישות הנדל"ן על ידם היא משמעותית".