מדד הסיכון: ענף הכימיקלים הבטוח ביותר - ענף התיירות המסוכן ביותר
על-פי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, עמד הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק בחודש ספטמבר על רמה של 6.14, הטבה לעומת חודש אוגוסט בו עמד מדד הסיכון על 6.35. בספטמבר אשתקד עמד מדד הסיכון העסקי במשק על 5.96.
על-פי נתוני BdiCoface כ-23.8% מהחברות והעסקים דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10), ירידה בהשוואה לחודש שעבר (24.8%). לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו, על-פי הניסיון שצברו כלכלני BdiCoface, היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות.
תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת BdiCoface: "השיפור מצביע על מגמת היציאה מהמשבר בשוק הישראלי, בעיקר בענפי התעשייה והמסחר. יחד עם זאת, אנו צופים כי עד לסוף השנה מספר רב של עסקים יקלע למשבר ויהיה גידול בשיעור הנפילות של החברות. דבר זה מאפיין תקופות של יציאה מהמשבר, כאשר חברות שהגיעו לסוף המשבר במצב בעייתי לא מצליחות להתאים עצמן להיקף המלאים ומימון הון חוזר ובשל כך קורסות".
ענף תעשיית הכימיקלים מוביל גם החודש את רשימת הענפים החזקים והבטוחים, לאחר שרשם הטבה של כ-2% ביחס לחודש שעבר. סיכונו העסקי של הענף עמד החודש על 4.90. ענף תעשיית הקוסמטיקה הגיע החודש למקום השני ברשימת הענפים החזקים ביותר ורמת הסיכון בו עמדה על 5.60. למקום השלישי ברשימת הענפים החזקים והבטוחים הגיע החודש ענף תעשיית הנייר (אשר ירד מן המקום השני בו דורג בחודש שעבר) עם מדד סיכון אשר עמד על 5.63.
הענפים החזקים והבטוחים:
דירוג הענפים החלשים והמסוכנים:
ענף התקשורת בעל מוסר התשלומים הטוב ביותר ענף המסעדות והתיירות הכי גרוע
בנוסף לכך קבוצת BdiCoface מפרסמת את דו"ח מוסר התשלומים וימי האשראי, סיכום ספטמבר 2009, וממנו מסתמן כי חל שיפור קל במוסר התשלומים של חברות ועסקים במשק. מהנתונים עולה כי מספר ימי האשראי הניתנים על ידי הספקים נותר ללא שינוי בחודש ספטמבר. מן הנתונים עולה כי בחודש החולף נרשמה הטבה של יום אחד במספר ימי הפיגורים של חברות ועסקים בישראל ביחס לחודש שעבר, כך שמספר ימי הפיגורים עמד בספטמבר על 11. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים נותר ללא שינוי ביחס לאוגוסט ועמד על 91 ימים.
בכ- 21% מהענפים (6 מתוך 29 ענפים שנבדקו) נרשמה הרעה במוסר התשלומים בחודש החולף ואילו כ- 55% (16 ענפים) שיפרו את מצבם ביחס לחודש הקודם. בין הענפים בהם מספר ימי הפיגור היה נמוך במיוחד בחודש החולף הוביל ענף התקשורת עם ממוצע ימי פיגור אשר עמד החודש על 3 בלבד (ללא שינוי מהחודש הקודם).
הענף בו מוסר התשלומים היה הנמוך ביותר בחודש ספטמבר היה ענף הקרמיקה אשר עלה מהמקום השני בחודש שעבר. ממוצע ימי הפיגור בו עמד החודש על 20. במקום השני בדרוג הענפים בהם מוסר התשלומים הוא הנמוך ביותר החודש דורגו ענף המסעדות וענף התיירות עם ממוצע ימי פיגור אשר עמד החודש על 18.
הענף בו מספר ימי האשראי אשר ניתנו בפועל לחברות על-ידי הספקים הינו הנמוך ביותר היה בחודש ספטמבר, בדומה לחודש שעבר, ענף בתי התוכנה וההייטק, עם ממוצע ימי אשראי בפועל אשר עמד החודש על 77.
מוסר התשלומים בחודש האחרון בענפים נבחרים: