כלכלני לאומי: "שוק המניות יתבסס בטווח הקצר סביב רמת המחירים הנוכחית"
המגמה החיובית בשוק המניות המקומי נמשכה למעשה גם השבוע, תוך שהשוק המקומי מפגין איתנות בהשוואה לשווקים מעבר לים. מניות הבנקים שמתחילת החודש בלטו לשלילה הובילו את עליות השערים וענף הנדל"ן בלט גם הוא לחיוב.
"בטווח הקצר יתבסס שוק המניות סביב רמת המחירים הנוכחית עד להופעתם של איתותים חיוביים נוספים בצד הריאלי. בטווח הבינוני צפויה המגמה להיות חיובית, בעיקר על רקע התייצבות המצב הכלכלי והתשואות הנמוכות באפיקים הסולידיים", כך גורסים כלכלני חטיבת המחקר של בנק לאומי.
במקביל למגמה החיובית, כלכלני הבנק מדגישים כי ברמת הפחד של המשקיעים כפי שהיא באה לידי ביטוי בסטיות התקן הגלומות באופציות על מדד המעו"ף, נמשכה ירידה ואלו הגיעו לרמה של כ-24%, בדומה לרמתם בעידן טרום המשבר. נציין כי עליות השערים לוו במחזורי מסחר גבוהים יחסית לתקופה האחרונה.
בסיכום שבועי רשמו מרבית המדדים המובילים עליות שערים. מדדי המעו"ף ות"א 75 רשמו עליות של כ- 2.5% וכ- 2.7% בהתאמה, מדדי הבנקים והנדל"ן 15 עלו בכ- 4.7% וכ- 3.4% בהתאמה ומדד היתר 50, שבולט לחיוב מתחילת השנה, חתם את השבוע בעלייה של כ-2.3%.
שוק האג"ח
על המסחר באגרות החוב הממשלתיות שהתנהל השבוע במגמה מעורבת אומרים בלאומי, "על אף ירידת התשואות שחלה לאחרונה באפיק הממשלתי, אנו מעריכים כי מספר גורמים עדיין עלולים להעיב עליו ובפרט על אגרות החוב הארוכות. בין אלו ניתן למנות את הצפי לעלייה עתידית בשיעור הריבית במשק, המשך הסטת כספי המשקיעים לאפיקים בעלי רמת סיכון גבוהה יותר והגידול הצפוי בהמשך השנה בגיוסי הממשלה בשוק המקומי"
כלכלני הבנק מעריכים כי הסיכון הכרוך בהשקעה באגרות החוב הממשלתיות עודנו גבוה, בפרט לנוכח ירידת התשואות שחלה באפיק לאחרונה. זאת בעיקר בשל הצפי לעלייה עתידית בריבית במשק, הצפי להיקף גבוה של גיוסי האוצר והתיאבון הגובר בקרב המשקיעים להשקעה באפיקים מסוכנים יותר דוגמת מניות ואגרות חוב קונצרניות. "משקיעים אשר אינם מעוניינים להגדיל את חשיפתם לסיכון יאלצו כיום להסתפק בהשקעות קצרות טווח ברמת תשואות נמוכה ביותר", קובעים כלכלני לאומי.
שוק המט"ח
בתוך כך, על מגמת המסחר הצפויה בשוק המט"ח אומרים בלאומי: "העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל".
גם נתונים מן הכלכלה הריאלית תומכים בטענות כלכלני לאומי, "העובדה כי היצוא המקומי נפגע פחות מהיבוא המקומי הן מבחינת הכמות והן מבחינת המחיר מקטינה את הגירעון המסחרי, משפרת את זרימת המט"ח לארץ ותומכת בעוצמתו של השקל".