הירידה השבועית קוזזה: הדולר הוסיף כ-0.5% בהתאם למגמה העולמית

ירידות השערים אתמול בוול סטריט הביאו את המשקיעים לסלוד מהסיכון ולחזור לעת עתה לנכסים בטוחים, בעקבות דוח התעסוקה. בעקבות כך, הדולר בעולם ובישראל שב להתחזק במעט וקיזז את הירידה השבועית
נועם הוד |

השטר הירוק נחלש השבוע בשיעור חד מול השקל, בניגוד להתפתחות המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי, אך חזר היום למגמת עלייה ברקע לירידות שערים חדות בבורסות וול סטריט אמש שמוביל את הסוחרים לנוע לעבר חוף מבטחים.

מגמה דומה נרשמת בזירת המט"ח הבינלאומית כאשר היין היפני והדולר מתחזקים למול האירו זה היום השני ברציפות. היין היפני מוסיף לערכו מול כל 16 המטבעות המובילים בזירת המט"ח והמטבע האמריקני עולה בשיעור קל למול המטבע של היאחוד האירופאי לרמה של 1.4 דולר לאירו.

"המשקיעים קיבלו מנת יתר מהמציאות העגומה, זאת לאחר שהפכו לאופטימים יתר על המידה ברקע לראלי המרשים שראינו בשווקים", כך אמר יוג'י סייטו, העומד בראש חטיבת המט"ח בסוסיטה ג'נראל מהשלוחה של הבנק הצרפתי בטוקיו ברקע לפרסום הנתונים הקשים משוק התעסוקה האמריקני.

"הסלידה מסיכון חוזרת, כאשר התנועה היא לעברם של היין היפני והדולר האמריקני", הוסיף סייטו בראיון שערך היום עם סוכנות בלומברג.

שערים יציגים: הדולר התחזק ב-0.46%, והוחלף בין הבנקים תמורת 3.8840 שקלים. מנגד, האירו המשיך התאושש במעט והוסיף 0.083% לשער של 5.4376 שקלים.

בסיכום שבועי (לא כולל יום ו') נחלש הדולר בכ-2.4% מול השקל ובכ-0.8% מול האירו.

בתוך כך, במהלך שבוע המסחר ירד שער הדולר היציג מתחת לרמת התמיכה של 3.9 שקלים וחזר לרמתו באמצע חודש ינואר השנה. למרות מגמת ההיחלשות השבועית של המטבע האמריקני, הוא סגר את המחצית הראשונה של השנה בעלייה של כ-3%.

העובדה כי היצוא המקומי נפגע פחות מהיבוא המקומי הן מבחינת הכמות והן מבחינת המחיר מקטינה את הגירעון המסחרי, משפרת את זרימת המט"ח לארץ ותומכת בעוצמתו של השקל, טוענים כלכלני חטיבת המחקר בלאומי. "העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל", ציינו בסקירתם השבועית.

מנגד, בבנק הפועלים מעריכים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, "בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את רכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל והפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה