מדינות ה-G20 בלונדון: יש לפעול יחדיו כדי לנקות את המערכת הבנקאית העולמית מהנכסים הרעילים

"אנחנו לא הולכים לראות התאוששות משמעותית בכלכלות הריאליות עד שלא נפתור את סוגיית הבנקים", אמר ג'ים פלאטרי, שר האוצר של קנדה
שהם לוי |

שרי האוצר של מדינות ה-G20 דנו אמש בפגישתם על 'ניקוי' המערכת הבנקאית העולמית מהנכסים הרעילים, זאת במסגרת ההצעות שהועלו לגבי הדרכים הטובות ביותר למלחמה במיתון העולמי.

הצירים התכנסו בדרום אנגליה, בעוד ג'ים פלאטרי מקנדה וקריסטין לאגארדה מצרפת סימלו כי הם מחפשים אחר דרכים חדשות להתמודדות עם משבר הבנקים, שממשיך 'לחנוק' את הכסף במערכת הבנקאית במדינתם.

"אתה לא הולך לראות התאוששות משמעותית בכלכלות הריאליות עד שלא נפתור את סוגיית הבנקים", אמר פלאטרי לכתבים. לאגארדה, שרת האוצר של צרפת, שהעלתה השבוע חששות כי מתפתח קרע אמיתי בכלכלת ארה"ב אמרה בראיון כי יהיה זה צעד מהותי אם ראשי הדמינות יסכימו להעניק סיוע לבנקים.

ההידרדרות המעמיקה והמשבר הקשה בבנקים מכריחים את שרי האוצר של מדינות ה-G20 לנקוט בגישה יותר מאוחדת ולא לפעול כל מדינה לחוד. טרם הפגישה, הועלו טענות תוקפניות מצד הממשלות באירופה שהתנגדו לקריאתה של ארה"ב לבזבוז כספים רבים יותר, בצורה של הרחבות פיסקאליות ודרשו להתמקד יותר בהידוק הרגולציה בשוק.

"אנחנו צריכים לנקוט במדינות דחופה", אמר סימון ג'ונסון, כלכלן ראשי לשעבר בקרו המטבע הבינלאומית וכעת בעל עמדת מפתח במוסד פטרסון העוסק בכלכלות העולם. "הבעיות בסקטור הפיננסי רחוקות מאוד מסיום. אנו חווים הרעה במצב הכלכלה הריאלית הגלובלית".

נזכיר, כי יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, דומיניק שטראוס קהאן, הזהיר ב-9 למארס, בראיון שהעניק, כי כשלון ניסיונות מדינות ה-G20 להוצאת הנכסים הרעילים ממאזני הבנקים, יביא לדחיית ההתאוששות בכלכלה העולמית אף מעבר לשנת 2010.

בינתיים, מיהרו אתמול בבנק ההשקעות גולדמן זאקס והורידו את תחזית הצמיחה לכלכלה הגלובלית. כעת רואים הכלכלנים את הכלכלה העולמית מתכווצת ב-1% במהלך שנת 2009 כולה, ואם אכן תממש תחזית זו תהיה זו השנה הגרועה מאז מלחמת העולם השנייה.

הכלכלנים בקרן המטבע הבינלאומית טרם עדכנו את תחזית הצמיחה שנתנו בחודש ינואר, אז חזו ירידה של 0.5% בתוצר העולמי. אולם התחזית הבאה שיעניקו בקרן המטבע תהיה במהלך חודש אפריל, כאשר הצפי הוא לעדכון מטה של ההערכות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה