זירת המט"ח: הדולר סיים היום בעלייה של 0.74%, ובסיכום שבועי הוסיף 2.8%
השבוע התחזק הדולר באופן ניכר למול השקל, על רקע המגמה בעולם. עם זאת, ברוב השבוע נסחר הדולר מול השקל בטווח צר יחסית בהשוואה לטווח בו נסחר הדולר בעולם. נראה כי גם אשרור דירוג האשראי של ישראל ע"י S&P, סיפק תמיכה לשקל.
עם נעילת יום המסחר התחזק הדולר בכ-0.74% ושערו היציג נקבע על 3.974 שקלים. בסיכום שבועי הוסיף המטבע האמריקני כ-2.8% אל זה המקומי. מנגד, האירו איבד היום גובה אל מול השקל, נחלש ב-0.39% ושערו היציג נקבע על 5.104 שקלים. בסיכום שבועי התחזק האירו בכ-0.012% למול השקל.
כלכלני בנק לאומי: "להערכתנו, סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי יחזק את הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקאי. כמו כן, הפחתה אפשרית בריבית המקומית תכרסם בעוצמתו של השקל".
בפועלים מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, ההאטה הכלכלית בישראל, צמצום פער הריבית ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל".
רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה של בנק מזרחי טפחות ציין: "אנו מעריכים ששער השקל עשוי לרשום פיחות קל נוסף, אך דבקים בהערכתנו ששער החליפין ינוע בין 3.8 ל-4.0 שקל לדולר בשבועות הקרובים, עם סיכון up-sidE".
בתוך כך, בזירת המט"ח העולמית, שער הדולר מול האירו התחזק בימי המסחר האחרונים. נדמה כי התוכניות האגרסיביות שמתכנן ברק אובאמה תצלחנה להמריץ את הכלכלה האמריקאית המקרטעת תומכת במטבע האמריקאי.
בנוסף, נראה כי התבטאויות של בכירים בבנק המרכזי האירופאי, לפיהן הפחתות הריבית לא תימשכנה ברביע הקרוב וכי הפחתת הריבית שנותרה מוגבלת בשיעורה לא מסייעות לעת עתה למטבע האירופי.