כלכלני בנק הפועלים: "המגמה תימשך - עליות שערים מתונות וירידה בתנודתיות"

האנליסטים מראים כי "מדד הפחד" בשוק המקומי נמצא בירידה ומציעים להגדיל חשיפה למניות - אך לא דרך השקעה במדדים
עדי בן ישראל |

המגמה החיובית בשוק המניות המקומי בשבועות האחרונים הביאה לכך שמדדי המניות הכבדות טיפסו בשיעור ממוצע של כ-15% מנקודת השפל שרשמו באמצע חודש מארס, אולם הם עדיין רחוקים כדי 11% מנקודת השיא של חודש אוקטובר.

כלכלני בנק הפועלים מוסרים, כי "מגמה נוספת שמאפיינת את השבועות האחרונים היא ירידה חדה בתנודתיות בשוק המניות. סטיית התקן ההיסטורית של המדד, שבאפריל כבר נסקה לכ-30%, ירדה לאחרונה לרמה של כ-15% בלבד, כשבד בבד גם הסטיות הגלומות באופציות המעו"ף (המכונות "מדד הפחד") ירדו בתקופה זו מרמות של כ-36% לכ-19% בלבד. מגמה זו משקפת את הירידה שחלה לאחרונה ברמת החששות של המשקיעים מפני שוק המניות, לאחר הסערה שאפיינה את תחילת השנה".

השבוע פורסמו נתוני צמיחה חזקים בישראל (5.4% ברבעון הראשון) והדולר המשיך להיחלש, בבנק הפועלים מזהירים, כי "הדולר הנמוך עלול להביא לפגיעה ברווחיהן של חברות רבות בתל אביב, אשר מכירותיהן מוטות ליצוא בעוד שהוצאותיהן שקליות, וקיים חשש כי ביטוי לכך יתקבל בדוחות הכספיים לרבעון השני".

בנק ישראל העלה את הריבית ביום שני ב-0.25% ל-3% במטרה להילחם באינפלציה הגואה, אולם כלכלני הפועלים מדגישים כי "להעלאת הריבית אין משמעות של ממש בהיבט של שוק המניות, שכן השפעתה מינורית הן על עלויות המימון של הפירמות (שתושפענה במידה משמעותית הרבה יותר מהמדדים הגבוהים של החודשים האחרונים), והן על התשואות האלטרנטיביות, שעדיין אינן אטרקטיביות דיין".

הכלכלנים לא נשארים אדישים לעונת הדוחות הכספיים, בה נרשמה לראשונה מזה 5 שנים ירידה ברווח המצרפי של החברות במדד המעו"ף, אולם במקביל הם מציינים כי "המגמה שמאפיינת את שוק המניות בשבועות האחרונים תימשך בטווח הקרוב: עליות שערים מתונות, תוך ירידה בתנודתיות".

"הגורמים התומכים בשוק המניות הם: הריבית הנמוכה (גם לאחר ההעלאה האחרונה), הצמיחה הגבוהה ברבעון הראשון, הדוחות הטובים אשר הוצגו על ידי לא מעט חברות, אשר צפויות להמשיך במגמה זו גם ברבעון השני, ורמות המחירים של מניות רבות, אשר חזרו לרמות ראויות להשקעה", אומרים הכלכלנים. "מנגד, אסור להתעלם מהסיכונים שעודם קיימים, ובראשם החשש שמא משבר האשראי הגלובלי טרם גווע, וכי בסופו של דבר ההאטה הגלובלית עלולה לפגוע גם בשוק המקומי. בנוסף, הדולר הנמוך עלול לפגוע ברווחיהן של חברות רבות, והמדדים הגבוהים עלולים לגרור השפעה על הוצאות המימון ברבעון השני".

בשורה התחתונה, כלכלני בנק הפועלים מאמינים כי ניתן להגדיל את הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות באופן זהיר על ידי השקעה במניות בודדות ופחות בהשקעה במדדים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה