גרובר על צניחה של 10% בכי"ל: "תנצלו את הירידות כדי לקנות"

מנהלת מחלקת המחקר בפסגות אומרת היום כי מספר אירועים צפויים לתמוך במחיר המניה. "המלצתנו נותרת קנייה"
אריאל אטיאס |

מניית כימיקלים לישראל (כיל) צנחה היום 9.2% במסחר בבורסה בתל אביב, בעוד היא נפגעת מהסנטימנט השלילי האופף את שוקי ההון הגלובליים ונפגעת ממכירה מסיבית בבורסה המקומית.

לימור גרובר, מנהלת מחלקת המחקר בבית השקעות פסגות, מפרסמת היום סקירה לפיה כדאי לנצל את הירידות במניה. גרובר סוקרת את האירועים האחרונים ומציינת כי למרות המימושים שאנחנו רואים בימים האחרונים (ובעיקר היום),בכל זאת צפויה השפעה חיובית על המניה.

חברת OCP המרוקאית הודיעה על חוזים למכירת סלע פוספט ב- 350-400 דולר לטון החל מהרבעון השני. המחיר הקודם היה 150-200 דולר לטון. לפני שנה היה המחיר כ- 50$ לטון.

ב- 2007 כי"ל מכרה כ- 260 אלף טון סלע פוספט במחיר ממוצע של כ- 60 דולר לטון. כי"ל ייצרה במהלך 2007 כ- 2.9 מיליון טון סלע פוספט אולם רובו הופנה לייצור חומצה ירוקה ששימשה לייצור דשנים ומוצרי תכלית. כי"ל מנצלת רק כ- 65% מכושר הייצור של סלע הפוספט, כך שתיאורטית היא יכולה להגדיל את הייצור על מנת לנצל את המחירים הגבוהים. במקביל, ייתכן שנראה שיעור גבוה יותר של מכירות סלע ופחות דשנים, בעיקר בהתחשב במחירי הגופרית הגבוהים.

ע"פ ידיעות שפורסמו בסוף השבוע כי"ל העלתה את מחיר האשלג לאירופה ל- 380 אירו לטון (585 דולר)

. לפני חודש עמד מחיר האשלג שכי"ל מוכרת באירופה על כ- 450 דולר לטון.

K+S הגרמנית פרסמה ביום חמישי דוחות מעל התחזיות. בכנס המשקיעים העריכה הנהלת החברה כי תשלש את הרווח התפעולי במגזר האשלג ב- 2008, בהתבסס על המחירים הנוכחיים.

לפי ההערכות שלנו הרווח במגזר האשלג של כי"ל צפוי לגדול פי 2.5. הרווח התפעולי של כי"ל מבוסס על מחירי ינואר כאשר העלאות המחיר האחרונות לכיוון של 600 דולר לטון טרם נלקחו בחשבון, עד להתבססות מחירים אלה בשווקים. במידה וכי"ל אכן תציג מגמה דומה באשלג, הרי שהרווח הנקי ב- 2008 יותר מיוכפל. מנכ"ל K+S העריך גם שמחירי האשלג יכולים לטפס ב- 40%-50% נוספים ב- 2008.

ביום שישי בלילה פרסמה POT את דו"ח המלאים החודשי. על פי הדו"ח חלה עלייה של 6% במלאי האשלג בפברואר.

נזכיר, כי בסוף ינואר המלאים דווקא ירדו ב- 3%. החודשים ינואר ופברואר מאופיינים בדרך כלל בעלייה במלאי האשלג ולכך יש להוסיף את העובדה שבמהלך פברואר לא בוצעו כל משלוחים לסין לאור העיכוב בסגירת החוזה עם הרוסים (הצפויה באפריל). מלאי האשלג עדיין נמוך ב- 34% מהממוצע בחמש השנים האחרונות ומהמלאי בחודש המקביל אשתקד. למרות שעליית המלאים אופיינית לעונה חשוב לזכור את התגובה הקשה של השוק עם פרסום העלייה במלאי סוף דצמבר (שגם היא אופיינית לעונה) באמצע ינואר השנה. להערכתנו התגובה של השוק צפויה להיות שלילית לעלייה זו, אם כי באופן חד הרבה פחות ממה שראינו באמצע ינואר.

נתון נוסף הצפוי למתן את התגובה השלילית של השוק הוא ירידת מלאי ה-DAP של היצרניות הצפון אמריקאיות.

המלאי ירד לרמה הנמוכה ב- 38% מהממוצע החמש שנתי, לאחר עלייה בחודש הקודם בעקבותיה היה המלאי נמוך ב-34% מהממוצע החמש שנתי. הירידה בחודש זה היא בניגוד למגמה העונתית.

לסיכום: "נראה שמשקל החדשות הטובות חזק יותר מהשפעה שלילית אפשרית של דו"ח מלאי האשלג. אנו ממליצים לנצל ירידות בכי"ל, אם אכן יהיו כאלה בעקבות מניות הדשנים בארה"ב. המלצתנו נותרת קנייה."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה