אחרי מו"מ של 4 שנים: כמה עולה פרישה של 150 עובדים ברכבת ישראל?
נחתמה תוכנית פרישה ברכבת ישראל, במסגרתה צפויים לפרוש כ- 150 עובדים אשר כל אחד מהם יקבל בין 300 אלף ל - 750 אלף שקל.
עלות פרישת העובדים עומדת על 82 מליון שקלים והיא תמומן ממקורות פנימיים של הרכבת. תוכנית הפרישה צפויה לחסוך לחברה כ - 30 מיליון שקל בשנה.
התוכנית, במסגרתה יפרשו לפחות 150 עובדים, גובשה בשיתוף ובסיוע הממונה על השכר במשרד האוצר ורשות החברות הממשלתיות והיא סוכמה לאחר מו"מ ממושך שארך כשנתיים בין הנהלת הרכבת, ועד העובדים ונציגי הסתדרות העובדים.
תוכנית הפרישה, אשר נבחנה כלכלית ע"י משרד רו"ח קוסט פורר גבאי, והובלה על-ידי מנכ"ל הרכבת, סמנכ"ל מינהל ומ"א ומנהל אגף כלכלה ברכבת, מוגבלת לשנה אחת וכוללת שני מסלולי פרישה. מסלול יציאה לפנסיה מוקדמת ומסלול פרישה מוקדמת עם פיצויי פרישה מוגדלים לעובדים שאינם עומדים בתנאי הגיל והוותק של מסלול הפנסיה. הסכם הפרישה יובא בימים הקרובים לאישור דירקטוריון הרכבת. כזכור, במסגרת ההסכם הקיבוצי שנחתם ביולי 2003 עם הפיכת הרכבת לחברה ממשלתית והפרדתה מרשות הנמלים והרכבות, נקבע בין היתר כי יפרשו 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות. מאז אותו סיכום נבחנו מספר תוכניות פרישה אולם אף תוכנית לא הבשילה לידי מימוש עד לימים אלה.
החתימה על תכנית הפרישה הביאה לסיומה גם את ההתדיינות המשפטית הממושכת שהתנהלה במשך כ- 4 שנים, אשר החלה לאחר החתימה על ההסכם הקיבוצי הקודם ובעקבות שינוי תקנון קרנות הפנסיה, עם קבוצה של 32 עובדים בנוגע לאופן חישוב תנאי פרישתם. על פי ההסכם שגובש, לקבוצה זו יינתן החזר הוצאות משפטיות.