התאחדות התעשיינים מזהירה: הדולר החלש גורם לנזקים אדירים למפעלים; החלו פיטורי עובדים
התאחדות התעשיינים ממשיכה להזהיר מפני היחלשות הדולר, והיום היא טוענת כי את ההשלכות כבר ניתן לראות בשטח, בדמות פיטורי עובדים במפעלים.
"פיטרתי כבר 10 עובדים וסגרתי את מחלקת האריגה במפעל בשל היחלשות הדולר", אומר אריק כצנגולד, מנכ"ל מפעל ארליטקס לייצור כלי מיטה. "אני עומד לסגור קווי יצור נוספים ואמשיך בפיטורי עובדים. אני מפסיק את הפעילות עם מתפרת חורפיש ו-80 העובדים שם ישארו ללא עבודה".
כצנגולד ציין, כי רוב רובו של יצוא החברה מיועד לארה"ב ומסתכם בכ-7.5 מליוני דולרים בשנה. יצוא נוסף של 500 אלף דולר בשנה מיוצא לקנדה (אף היא בגוש הדולר). "המצב שלנו", מסביר כצנגולד, "הוא מצב קריטי. היצוא לארה"ב שהיה עד כה 'תפארת המפעל' הפך להיות לאחד מגורמי ההפסדים, אך אנו לא יכולים להרשות לעצמנו לוותר על שוק זה. גם בארץ, לא רק שלא ניתן להעלות מחירים אלא אני צריך להוריד מחירים כדי להתמודד עם כלי מיטה מיובאים מחו"ל בדולרים".
מוטי לנדאו, מנכ"ל קיסריה קריאיישין תעשיות, מסר להתאחדות התעשיינים, כי "מדיניות השקל המתחזק בארץ, תמנע מאיתנו כיצואנים את המשך הפעילות מהארץ ותכריח אותנו להעתיק את פעילותינו למדינות זולות המשמרות את כושר התחרות. חברת קיסריה קריאיישין מעסיקה כ-200 עובדים ומייצרת שטיחוני אמבטיה, כאשר כל התוצרת מיועדת ליצוא. כ-5% מהיצוא הוא לארה"ב. לקוחותינו הם מהיוקרתיים והנחשבים ביותר בארה"ב ובאירופה. מאחר והשקל מתחזק ביחס למטבעות היצוא (הדולר והיורו), אנו כיצואנים נפגעים, ללא יכולת התגוננות".
"אף תעשיין שפוי לא יקבל היום, בשער הדולר הנוכחי, הזמנות במחירי הפסד", אמר צבי אורן, מנכ"ל חברת "עמית" מבאר-שבע ליצור חלקי קטרים לרכבות והמעסיק 70 עובדים. אורן ציין, כי רק לאחרונה ויתר על הזמנה ליצור מכלים ל-160 קטרים לרכבת הצרפתית, בהיקף של כחצי מיליון דולר.