בעלי עניין: חגיגת קניות במכתשים אגן, כור ופועלים
פעילות בעלי עניין ערה הייתה השבוע בבורסה בתל אביב, בסקירה זו נביא בפניכם את האירועים הבולטים.
בעלת השליטה בחברת האגרוכימיה מראה אמון למרות צניחה של כ-16% ביום
בכור מביעים עניין במניותיה של מכתשים אגן למרות הצניחה החדה במניות החברה ביום חמישי בסוף השבוע שעבר - ירידה של 15.77% במחזור עתק של 664 מיליון שקל. נזכיר כי הירידה במניה הגיעה בעקבות הודעת החברה כי הרווח ברבעון הרביעי יעמוד על 20 מיליון דולר בלבד, נמוך מהצפי המוקדם ל-30 מיליון דולר.
קונצרן כור רכש השבוע (ב') 2.49 מיליון ממניות מכתשים אגן בשווי כולל של כ-80 מיליון שקל. מחיר הרכישה הממוצע עומד על 32.04 שקל וכעת מחזיקה כור בכ-173 מיליון ממניות מכתשים אגן. לאחר הרכישה הגיע שיעור ההחזקה של כור ל-37.12%.
קבוצת דיסקונט השקעות, בעלת השליטה בקונצרן כור, הצטרפה להבעת האמון בחברה ורכשה ממניות החברה בכ-26 מיליון שקל, או 97 אלף ממניות מכתשים אגן.
לאחר פאניקת המכירות במניה ביום חמישי האחרון, החליטו באפסילון ניהול קרנות נאמנות להקטין החזקה בחברה, ומכרו 101,045 ממניות מכתשים אגן. אולם, מתברר כי בכלל החזקות עסקי ביטוח חשבו את ההפך הגמור ורכשו אתמול 179,950 ממניות מכתשים.
נוחי דנקנר מנצל ירידה של 18% על מנת לרכוש סחורה
ירידות השערים החדות שספגה מכתשים אגן בסופ"ש שעבר לא היטיבו גם עם כור, בעלת השליטה. חברת דיסקונט השקעות, אשר בשליטתו של נוחי דנקנר, המשמש בה גם כיו"ר הדירקטוריון, ראתה בירידה הנ"ל כהזדמנות כניסה למניה. החברה רכשה ביום שני השבוע 97,801 מניות בשער ממוצע של 260.73 שקל ובהיקף כספי של כ-25.5 מיליון שקלים. בכך הביאה החברה את שיעור אחזקותיה בכור ל-47.41% מהון המניות..
מחיר המניה נכון לכתיבת שורות אלה, הינו כ-234 שקלים, הנמוך בכ-11%. אם כן, נראה שלפעמים עדיף להמתין מלקפוץ על הסחורה שכן המתנה זו היתה חוסכת לדיסקונט השקעות כ-2.6 מיליון שקלים.
חברת כור תעשיות, הינה חברת החזקות הפועלת בעיקר בתחומי טלקומוניקציה אלקטרוניקה צבאית, אגרו כימיה וכימיקלים אחרים. כמו כן בתחומי התיירות, הטכנולוגיה והשקעות הון סיכון.
אריסון מנסה לשדר אמון בפועלים - רכשה בהיקף של 17.7 מיליון שקל
מניית בנק הפועלים קיבלה השבוע (ב') תמיכה מצד בעלת השליטה בחברה. חברת אריסון אחזקות, אשר בבעלות שרי אריסון, הודיעה דאז לבורסה כי רכשה מיליון מניות בנק הפועלים בסכום כולל של 17.78 מיליון שקלים.
נציין כי אריסון מנצלת ירידה של יותר מ-22% ממחיר השיא של מניית הפועלים (שיא שנרשם בחודש מאי האחרון) וירידה של כמעט 10% מתחילת 2008. עוד נציין כי יובל בן זאב מכלל פיננסים חתך ביום שני השבוע את ההמלצה למניה.
הזרים אוספים מניות?
לצד הירידה במניה וההסתבכות של בנק הפועלים בהרפתקאה אליה יצא בארה"ב, בתקופה האחרונה משחרר הבנק הודעות לבורסה אודות רכישות שמבצעים גופים פיננסיים גדולים. השבוע נודע, כי ענקית הפיננסים אליאנס, אשר כבר נמנית על בעלי העניין בבנק הפועלים, הגדילה את החזקותיה ב-323.7 אלף מניות, ובכך הגיעה להחזקה של 7.55% בבנק.
כאמור, אין זו הפעם הראשונה בתקופה האחרונה שבה גוף פיננסי גדול בעל שם עולמי מחליט לנצל את הרמות אליהן הגיעה מניית הפועלים ולרכוש אותה. בתחילת החודש נודע, כי לזאר, אחד מבתי ההשקעות הגדולים והמוערכים בוול סטריט, הפך לבעל עניין בבנק הפועלים לאחר שרכש מניות והגיע להחזקה של 5.05%, כלומר בבעלותו 63.6 מיליון מניות.
למרות התמיכה הפסיכולוגית, בן זאב מכלל פיננסים בטוחה אמר ל-bizportal כי הגופים הפיננסיים הגדולים לא אוספים את מניית הפועלים כיוון שמדובר בסכומים זניחים. לדבריו, ברגע שבו הרכישות יהיו מאסיביות יותר, אז ניתן יהיה לדבר על איסוף.