שוק המטבעות: סיכוי לתיקון מעלה בדולר-שקל

אתמול שבר לראשונה מזה שנים הדולר-שקל את רמת ה-3.70. מימוש רווחים עשוי להוביל לעליות בימים הקרובים אולם אין הדבר יצביע על הפוך המגמה, בינתיים.
רובי סלם |

"עם פריצת השפל הקודם בצמד, שפל ששימש תמיכה משמעותית סביר והחלשות הדולר תהיה אף מהירה ועוצמתית יותר" 09.01.08

בסקירות הקודמות הערכתי שעם שבירת רמת ה 3.82 יצא לדרך מהלך ירידות חד אשר ינחית את הדולר לרמות נמוכות יותר ביחס לשקל ובעוצמות גבוהות יותר. מי שעקב אחר הצמד, בעצם מי לא, הבחין במהלך הירידות החד עד לשפל של 3.6950.

בנקודה זו היה אפשר לראות חזרה של קונים לשוק שמממשים רווחים ולכן לא אתפלא אם בימים הקרובים נהיה עדים להתחזקותו של הדולר באופן זמני. מה גם שרמת ה 3.70 מבחינה פסיכולוגית מהווה תמיכה ולכן גובר הסיכוי לבלימה זמנית בנקודת הזמן הנוכחית.

שוב גם ברמות הללו לא כדאי עדין לקנות דולרים מכוון שהסכנה עדין לא חלפה. המגמה עודנה ירידה חד משמעית ונכון לנקודת הזמן הנוכחית כל תיקון אמור להיות בר חלוף. בשבועות הקרובים נמשיך במעקב צמוד ונאותת במידה ויהיה סיכוי להיפוך מגמה.

מבחינת הצמד החביב עלי למסחר יומי לטווח קצר- היורו דולר, השבוע צפויים להתפרסם מספר נתונים חשובים שיהוו טריגר לתנועה קצרה בשוק אותה נוכל לנצל לרווח מהיר .

אחד הנתונים החשובים שצפוי לגרום לתנודה בצמד הינו "מדד המחירים לצרכן במונחי האיחוד האירופי". מאחר ולכל מדינה באיחוד האירופי יש שיטות וסלים משלה למדידת האינפלציה, נקבע סל מוצרים אחיד וקבוע המאפשר השוואה נוחה ומדויקת במחירי הסל בין מדינות האיחוד השונות. זהו מדד האינפלציה המרכזי באיחוד המוניטארי האירופי ובבריטניה.

כל הכותרות

הנתון צפוי להתפרסם מחר באירופה 12:00 שעון ישראל. הצפי עומד על 0.5% כאשר הפרסום הקודם עמד על 0.4% ולכן נחשב שלילי ליורו. אולם הניסיון מלמד שהשוק לא תמיד מגיב בצורה לוגית לנתונים ולכן יש לבחון את התנהגות הצמד לאור הפרסום.

במקרה הנוכחי הייתי בוחר באסטרטגיה טקטית מסוג SCALPING לטווחים קצרים מאוד של מספר דקות עד מספר שעות. נכון לעבוד עם גרף של 5 דק' לעמודה ולבחון את מגמת המחיר המתהווה בחצי שעה שלפני ואחרי הנתון ולרכב על הגל.

ניתן גם להיעזר בשלושה ממוצעים נעים 10,20,30 לתזמון אופטימאלי וניהול הפוזיציה. בעסקאות מסוג זה פוטנציאל הרווח עומד על 0.5% וההוראה לבלימת הפסד על 0.25%. התנודה אומנם קטנה יחסית אבל במינוף 1:100 ניתן להשיג תשואה נאה בזמן קצר גם בהון עצמי נמוך.

מאת-רובי סלם, מנהל תחום המט"ח במרכז להשכלה פיננסית, מבית מטריקס

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה