קוריאה מתכוונת להרחיב את השקעותיה הכלכליות בישראל
"אנחנו רואים בישראל יעד חשוב ומרכזי ביחסים הכלכליים בין קוריאה לישראל. אני שמח שיצרנית האופנועים "יוסאנג" הקוריאנית החליטה לפעול גם בישראל, אחרי ההצלחה שלה בעולם כולו. אני סמוך ובטוח שחברות קוריאניות נוספות יחדרו לשוק הישראלי בתקופה הקרובה. אנו רואים בישראל יעד חשוב להשקעה. לכן, תמשיך קוריאה להשקיע בישראל בתחומי היי-טק ומחשבים", ציין בטקס השקת "בית יוסאנג" בישראל, ד"ר שין קאק סו, שגריר קוריאה בישראל.
מן הראוי לציין כי אפשרות העמקת יחסי המסחר בין שתי המדינות, בתחום המחשבים, גדולה מאוד, היות וקוריאה היא יצרנית מובילה של חומרות מחשבים ומוצרים עתירי ידע וישראל היא יצרנית מובילה של תוכנות.
באירוע הפתיחה הגדול, שהתקיים ב"בית יוסאנג", השתתפו ד"ר שין קאק סו, שגריר קוריאה בישראל, ריאן ג'אנג, מנהל שיווק של "יוסאנג" אירופה, אבי מור, יו"ר "מבט קדימה", וטל בודגה, מנכ"ל "מבט קדימה", יבואני "יוסאנג".
בודגה ציין בטקס ההשקה, כי קצב גידול מכירות אופנועני "יוסאנג" בישראל הוא כ-15% בחודש. על בסיס זה טען מור, כי עד סוף השנה ימכרו בישראל מאות אופנועי "יוסאנג" וכי עד סוף 2008 יגיעו המכירות ל-3,000 אופנועים. "קצב גידול זה תואם את תוכניות החברה להיהפך, בתוך 3 שנים, לאחד משלושת היבואנים הגדולים בתחום בישראל.
דרום קוריאה היא שותפת הסחר ה-16 של ישראל. היקף הסחר (יבוא + יצוא) של ישראל מול דרום קוריאה, ברבעון הראשון של 2007, הסתכם בכ-381 מיליון דולר, עליה של כ- 10% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד.
הגרעון המסחרי של ישראל מול דרום קוריאה ברבעון הראשון של 2007 הסתכם בכ-23 מיליון דולר, ירידה של כ- 79% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. בשנת 2006 הסתכם הגרעון בכ- 252 מיליון דולר, ירידה של כ- 37% בהשוואה ל-2005. במהלך העשורים האחרונים רשמה דרום קוריאה שיעורי צמיחה מרשימים והצלחה מרובה בהשתלבות בכלכלה העולמית בתחומים רבים. בשנת 2005 עבר התוצר של דרום קוריאה, במונח*PPP את מחסום טריליון דולר. התוצר שלה, במחירים שוטפים, הסתכם בשנת 2006 בכ-888 מיליארד דולר. במונחי PPP הסתכם התוצר הדרום קוריאני בכ-1,117.5 מיליארד דולר.
* המונח "שווי כוח הקניה" (Purchasing-Power Parity - PPP) הינו מדד שמבטא את ההכנסה במושגים של כוח קנייה ומנסה לנטרל את השפעות הבדלי שערי החליפין.