חיים רומנו: "הנוסע העסקי הוא מנוע צמיחה עיקרי"
חברת התעופה "אל על" ממשיכה במגמת שיפור השירות ושימור לקוחות. לאחר שהשיקה שרות צ'ק אין מהבית, שיפרה את איכות המזון במחלקת התיירות והשקיעה מאות אלפי שקלים באתר אינטרנט להזמנת כרטיסי טיסה מקוונים, משיקה היום (ג') החברה יחד עם "שטראוס ישראל" מגוון ארוחות בוקר ישראליות ובריאותיות למחלקת העסקים.
היקף שיתוף הפעולה בין השתיים מוערך בכ-500 אלף שקל ובמסגרתו יוגשו בשנה הקרובה כ-200 אלף ארוחות בוקר ממותגות "שטראוס" לנוסעי "אל על" במחלקת העסקים.
מנכ"ל אל על, חיים רומנו מספר כי תחילת המהלך לשיפור השירות החל בשיפור הארוחות במחלקת התיירות והחדרת מוצרים של מחלבת תנובה. לדבריו ,הפער בין שביעות הרצון ליעדים היה גדול במחלקה זו וסגרנו אותו". על השת"פ העכשווי עם שטראוס אומר רומנו: "לא מדובר באמירה של אריסטוקרטיה אל מול מחלקת התיירים, אלא ביכולת תפעולית מוגבלת לשלב את המגוון של ארוחות העסקים בארוחות התיירות".
אל על רואה במגזר העיסקי קהל יעד מרכזי שעל פיו נקבע הסטנדרט השירותי ובאמצעותו מבססת החברה את יתרונותיה הייחודיים על פני המתחרות. "תנועת הנוסעים העסקיים באל על גדלה ב- 30% בחמש השנים האחרונות ואנו צופים גידול נוסף משמעותי עד סוף העשור. אל על משקיעה בסגמנט העיסקי החל מלוח הטיסות, הוספת תדירויות, התאמת לוח הזמנים לצורכי הנוסע העיסקי, החלפת המושבים במחלקת העסקים וטיפול בפנים המטוס. כמדיניות אסטרטגית וכחלק מזהותנו כחברה ישראלית, אנו מעשירים את חוויית השרות תוך יצירת שיתופי פעולה עם חברות ישראליות מובילות בתחומן כדוגמת בנק לאומי, "הוט", יערות הכרמל ועוד. שיתוף הפעולה עם קבוצת שטראוס מהווה נדבך נוסף למדיניות זו של אל על. אנו נמשיך להרחיב ולהעמיק שיתופי פעולה דומים", מסכם רומנו.
כאמור, ארוחות הבוקר החדשות ישתנו לפרקים ויכללו בכל פעם מבחר הנאות מפתיעות, המשקפות מחוזות ישראליים שונים ונותנות ביטוי לשפים ישראלים מאותם המחוזות, כגון: ארוחות מהגליל, מירושלים, בסגנון תל-אביבי, ו"בוקר של הנאות מהמדבר".
גיורא בר דעה, מנכ"ל שטראוס ישראל אמר היום במסיבת העיתונאים, כי הבחירה במחלקת העסקים של אל על באה מתוך רצון של הקבוצה להיות חברה שיוצאת אל העולם. לדבריו, "המיזם נולד מתוך תפיסת העולם של קבוצת שטראוס, המאגדת בתוכה מגוון רחב של מוצרים, קטגוריות ופורמטים קמעונאיים. תפיסה חדשנית זו מתייחסת לעולם צריכת המזון בפרספקטיבה רחבה ורב-גונית, החורגת מגבולות המדף. אם נצליח לעמוד בתנאים התפעוליים במחלקת התיירות, נשמח לשלב את מוצרי שטראוס גם בה".
לאחרונה עלתה אל על לכותרות בשל דיווח על הפסד של כ-44 מיליון דולר בשנת 2006, לעומת רווח של 64 מיליון דולר ב-2005. אחד ההסברים לביצועים העסקיים הכושלים הוא מלחמת לבנון השנייה שגרמה לביטול טיסות מצד תיירים. כעת, כאמור, מנסה אל על להחזיר את הלקוחות באמצעים שירותיים חדשים.