ליהמן ברדרס רוכש 25% מפעילות ביג מרכזי קניות בהודו
דירקטוריון "ביג מרכזי קניות" אישר את רכישת אחזקותיהם העקיפות של בעלי השליטה הישראלים בחברה, יהודה נפתלי, רוני נפתלי ואיתן בר זאב, במיזם המרכזים המסחריים הפתוחים בהודו לפי מחיר של כ-40 מיליון שקל המשקף שווי חברה של כ-22 מיליון דולר בלבד.
בכך רואה החברה בהקמת מרכזים מסחריים פתוחים בהודו מנוע צמיחה מרכזי לפעילותה.
עסקת מיזוג הפעילות של "ביג הודו" ב"ביג ישראל", כפופה להשלמת צירופו של בית ההשקעות האמריקאי "ליהמן ברדרס" למיזם, לאחר שמזכר ההבנות בין הצדדים נחתם לא מכבר. בשלב ראשון יחזיק ליהמן ברדרס ב-25% מהפעילות, לפי מחיר המשקף שווי של 45 מיליון דולר. מחיר זה משקף שווי חברה יותר מכפול מהמחיר על פיו משלמת "ביג" לבעלי השליטה בה.
מדובר בהסכם אסטרטגי ומשמעותי ביותר לפעילות העתידית של "ביג" מכיוון שהוא כולל התחייבות להשקעות נוספות של "ליהמן" במיזם בהיקף של 60 מיליון דולר נוספים במהלך השנתיים-שלוש הקרובות ובסך הכל, תגיע ההשקעה במיזם, ללמעלה מ-100 מיליון דולר בתקופה זו. לסכומים אלו יש להוסיף את היקף המינוף המקומי שעשוי להכפילם.
איתן בר זאב, מנכ"ל ביג מרכזי קניות, מציין כי מדובר בצעד משמעותי ביותר לביג מרכזי קניות, אשר זכתה להכרתו ולאמונו של אחד מבתי ההשקעות הגדולים בעולם. עוד מציין בר זאב, כי בהתאם לתוכנית העסקית המשותפת לביג וליהמן ברדרס, ביג הודו תהווה מנוע צמיחה גדול ביותר לפעילותה של ביג בשנים הקרובות. עוד מוסיף בר זאב כי בכוונת החברה לפתוח למעלה מ-60 מרכזיים מסחריים באזורים האורבנים של הודו.
כמו כן, ביג תמשיך בפעילות התרחבות גם באירופה והפעילות בהודו אינה מחליפה את התכניות הקיימות אלא באה בנוסף אליהן.
קבוצת "ביג מרכזי קניות", מפעילה ומנהלת 9 מרכזי קניות פתוחים ברחבי הארץ, ונמצאת בהליכי הקמה של 11 מרכזים נוספים. הקבוצה סיימה את שנת 2006 עם מחזור הכנסות בסך של כ-110 מיליון שקל, לעומת הכנסות של כ-88.1 מיליון שקל בסוף שנת 2005, גידול של כ-25%. הגידול בהכנסות נבע מהפעלת ורכישת נכסים חדשים, הוספת מבנים באתרים קיימים, מימוש אופציות על ידי שוכרים, הכרוך בהגדלת דמי השכירות והחלפת שוכרים עם שיפור בדמי השכירות.
הרווח הנקי של החברה הסתכם בשנת 2006 בכ-13.2 מיליון שקל לעומת כ-5.01 מיליון שקל בשנת 2005 - גידול של 164%. ברבעון הרביעי של השנה רשמה החברה רווח נקי של כ-6.7 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד נקי של 0.5 מיליון שקל ברבעון הרביעי של שנת 2005.