הדולר בארץ מיישר קו עם המגמה בעולם: יורד 0.26%
מטבע הדולר פתח את יום המסחר בירידה של 0.26% לרמה של 4.056 שקל. האירו מתחזק כעת בשיעור של 0.27% לרמה של 5.53 שקל.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי אמש לא היה מסחר במטבע הישראלי עקב חג יום העצמאות למדינה. ביום ראשון הוריד נגיד הבנק המרכזי ,סטנלי פישר את הריבית בעוד רבע אחוז לרמה של 3.75% ובכך הביא לפער ריביות שלילי של 1.5% בין ישראל לארה"ב כל זאת בכדי להביא ליעד האינפלציה שנקבע בין הרמות של 1%-3% במשק המקומי. המטבע הישראלי המשיך לשמור על כוחו כנגד הדולר. אמש השיל הדולר מכוחו אל מול העיקריים ,זאת בעיקר בשל הירידה בנתונים חלשים מארה"ב אשר פורסמו ביום ג' ,כגון מכירות הבתים הקיימים וסקר בטחון הצרכן, מה שהביא משקיעים רבים לצאת מפוזיציות קניה על השטר הירוק. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3630 אל מול האירו ,סביב הרמות של 118.45 אל מול היין וסביב הרמות של 2.0035 אל מול הסטרלינג.
אתמול איבד המטבע האמריקאי את כל הרווחים אשר צבר אל מול האירו מתחילת השבוע וחזר להיסחר ברמות שפל מעל רמה של 1.3600 כנגד האירו. רכישות הבתים הקיימים באמריקה ירדו ב-8.4% ,כאשר הנתון צנח לרמה של 6.12 מיליון ,הנפילה הגדולה ביותר מאז ינואר 1989 ,בזמן שצפי המשקיעים עמד על רמה של 6.48 מיליון. כמו כן, דבר נוסף אשר "תרם" לירידת השטר הירוק היה סקר בטחון הצרכן אשר גלש מטה לרמה של 104 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר בשמונה החודשים האחרונים.
" לא פעם נמסר מהפד ונגיד הבנק המרכזי בארה"ב ,ברננקי ששוק הנדל"ן השנה אינו מצביע על תחזיות חיוביות ובכך עשויי להכביד על הצמיחה במשק." מארק זנדי , מוסר כלכלן בכיר ,מפנסלבניה.
היום את עיקר תשומת לב המשקיעים ימשכו פרסום הזמנות מוצרי ברי קיימא בארה"ב בשעה 12:30 (GMT) ונאומו של נגיד הבנק המרכזי באמריקה ,ברננקי אשר יתקיים בשעה 14:00 (GMT) . בגוש האירו יתפרסמו נתוני האקלים העסקי IFO בשעה 8:00 (GMT) ובבריטניה נתוני התמ"ג רבעון לרבעון בשעה 8:30 (GMT).
זהב: מחיר החוזה העתידי על המתכת הזהובה צנח אמש ואף הגיע לרמת שפל של 684.80 דולר לאונקיה. פקיעת אופציות מכירה ביום ג' וירידת מחירי הנפט משכו את הזהב לירידות. יחד עם זאת משקיעים רבים מעדיפים לקנות את המתכת היקרה בכדי לרסן את הסיכון בשטר הירוק. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 686.85 דולר לאונקיה.
נפט: החוזה העתידי על הזהב השחור ירד אמש לאחר שהגיע לשיא של שלוש שבועות סביב הרמות של 66.000 דולר לחבית ,זאת בעיקר בשל העליה בגז טבעי אשר מהווה מקור שלישי בגודלו כדלק לגנרטורים. כמו כן ,הספקת הנפט מניגריה ממשיכה כסדרה על אף המתיכות באזור עקב הבחירות במדינה. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 64.600 דולר לחבית.