לאן פניו של הדולר? בתי ההשקעות מצפים ליציבות

למרות התחזיות השחורות, מרבית האנליסטים מעריכים כי היסוף האחרון בשקל היה מוגזם, ובתקופה הנוכחית אנו צפויים למסחר יציב עם תמיכה באזור ה-4.05 שקל
דותן לוי |

לאן מכוון המטבע האמריקני בתקופה הקרובה? לאחר הצניחה בשערו של הדולר בשבועיים האחרונים מנסים הכלכלנים ובתי ההשקעות להעריך האם יחצה המטבע למטה את רף ה-4 שקלים או, שבמקרה הטוב ולשביעות רצונם של התעשיינים יצליח להתאושש לרמות הקודמות של 4.2 שקל ומעלה.

פורקסיה: היסוף האחרון בשקל - ספקולטיבי

בחדר המסחר מעריכים כי מגמת חוסנו של השקל, זאת לאור התנהלות המטבע האמריקאי בעולם, ולאור המשך כניסת כסף זר לשוק ההון המקומי. בפורקסיה מדגישים מהלך הייסוף האחרון הינו ספקולטיבי בעיקרו, לנוכח פוזיציות השורט של "הזרים".

עוד ציינו בפורקסיה כי הם רואים באפקט הריבית כאפקט בולם, ולא כאפקט מונע.והפחתה מצד נגיד בנק ישראל מתומחרת בשוק, ואף עשויה לחמם את שוק המניות ולהוות קטליזטור להמשך המגמה.לחברות בעלות התחייבויות דולריות. לדבריהם יש לבצע הגנות סביב 4.00 שקלים לדולר, ויש להערך דרך אופציות אקזוטיות. מההיבט הטכני סביבת 4.05 מהווה סביבת תמיכה, שפריצתה תאותת על מהלך ייסוף נוסף לעבר 4.00 שקלים. שם נמצאות פקודות סטופ-לוס רבות.

בנק ירושלים: אין הצדקה לתחזיות השחורות

למרות תחזיות רבות שמנבאות למטבע הישראלי המשך התחזקות לרמות בלתי סבירות, ולמרות סנטימנט שלילי מובהק לגבי הדולר האמריקני בשווקי המט"ח בעולם, סבורים בבנק ירושלים כי מכאן ועד לתחזיות של המשך ירידות משמעותיות הדרך ארוכה מאד.

להערכתם, הירידות הצפויות לו בהמשך הדרך אם בכלל, הן ירידות רדודות , עוד 2% עד 4%. חשוב לזכור אומרים בבנק, כי בשווקים הפיננסים/המט"ח, מה שעולה גם יורד ולהיפך.

פינוטק: יציבות בטווח הקצר

בבית ההשקעות של פינוטק מציינים, כי עוצמת המגמה נחלשה ויש לצפות ליציבות יחסית בטוח הקצר, בקרב השווקים הפיננסים גוברות ההערכות כי צפויה הורדת ריבית כבר בפרסום הקרוב, ב-22 לאפריל יום א' , אך הדיעות חלוקות לגבי גובה הקיצוץ בין 0.25% ל- 0.5% . הורדת הריבית הכרחית להחלשת השקל וזאת במטרה לעמוד ביעד האינפלציה של 1-3% ,מבחינה טכנית הזוג לא פרץ את הרמה של 4.00 , ספקולנטים רבים חוזים שינוי כיוון ורואים ברמה הנוכחית כרמה אטרקטיבית לקנייה של הדולר.

בתוך כך, אומרים בפינוטק, כי שער החליפין המקומי מושפע רבות מכוחו של הדולר בשוק הגלובלי, במבט על השווקים הפיננסים בעולם הדולר נחלש השבוע במהלך חד כנגד העיקריים והמגמה נראית רחוקה מסיום, זאת על רקע מספר גורמים כלכליים משמעותיים מארה"ב ובינהם הגרעונות הגבוהים, ההתמתנות בצמיחה ובאינפלציה והמשבר בשוק הנדל"ן, לכך יש להוסיף את המתיחות בין ארה"ב וסין סביב נושא סחר חוץ, כל אלה מביאים להתערערות במעמדו של הדולר בעולם.

לאומי: הדולר יצמד למגמה העולמית

בבנק לאומי צופים שבטווח הקצר ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להיסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם.

בטווח הבינוני והארוך, מעריכים בבנק כי המשך הגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב וגיוון יתרות המטבע של הבנקים המרכזיים המובילים עלול לתמוך בהיחלשותו של הדולר מול המטבעות המובילים בעולם כמו גם מול השקל. בישראל, חוסנו היחסי של המשק המקומי, המשך הצמיחה וזרם ההשקעות הזרות בארץ צפוי גם הוא לתמוך בשקל.

פועלים

את הנימה האופטימית יחסית של יתר בתי ההשקעות קוטעים כלכלני בנק הפועלים שמעריכים כי בטווח הקצר צפוי להמשך הלחץ כלפי מטה על שער הדולר מול השקל, במקביל למגמת ההיחלשות של הדולר בעולם. בנוסף, השקל ממשיך לשמור על חוזקו, בשל תנועות ההון שממשיכות לזרום לישראל, על ידי המשקיעים הזרים.

בטווח הבינוני/ארוך סבורים בפועלים כי צפויה התייצבות. נראה כי מגמת התיסוף קרובה למיצוי, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כיום, ויתכן אף שבהמשך השנה נראה מגמה של פיחות, אך בשיעור מתון בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה