המדיניות של YouTube כנגד פיראטיות מעוררת ביקורת

בתעשיית המדיה זועמים על כך שבאתר YouTube מציעים כלים כנגד פיראטיות רק לחברות שחותמות על הסכמים להפצת תוכן זאת, בניגוד למדיניות שהנהיג אתר MySpace, אשר מציע בחינם ולכל דורש כלים כנגד פיראטיות

בתעשיית המדיה זועמים על כך ש-YouTube מציע כלים כנגד פיראטיות רק לחברות שחותמות עם האתר לשיתוף וידיאו על הסכמים להפצת תוכן - מסרו מקורות בתעשייה. באתר YouTube, שנרכש על ידי גוגל, מבקשים להציג טכנולוגיה שתסייע לחברות המדיה לגלות סרטונים פיראטיים שהעלו משתמשים. אולם, כלים אלה מוצעים לפי שעה רק במסגרת הסכמים נרחבים יותר, שכוללים גם הפצת תכנים באתר - על פי המקורות. זאת, בניגוד למדיניות שהנהיג אתר MySpace של News.corp, אשר מציע בחינם ולכל דורש כלים כנגד פיראטיות.

"מדיניות שמגינה רק על זכויות היוצרים של מי שחותמים על הסכמים אינה מקובלת", אמר הדובר של חברת Viacom, שבבעלותה רשתות הטלוויזיה MTV וקומדי סנטרל. בתחילת החודש דרשה חברת Viacom מאתר YouTube להסיר יותר מ-100 אלף סרטוני וידיאו, לאחר שהמשא ומתן בין שני הגופים עלה על סרטון. מקור אחר השווה את המדיניות של YouTube לשיטות בהן פועלת המאפיה.

מאתר YouTube נמסר בתגובה כי התהליך לגילוי החומרים שמוגנים בזכויות יוצרים אינו אוטומטי, ודורש שיתוף פעולה מצד חברות המדיה. כך לדוגמה, תוכנית טלוויזיה שהזכויות עליה שייכות לחברה אחת, עשויה לכלול שירים שהזכויות עליהם שייכות לחברה אחרת, ומשום כך קשה מאוד לאתר את כל בעלי הזכויות. "הדברים מסובכים מאוד ואנו פועלים ביחד עם שותפינו כדי לפתור את הבעיות", נמסר מאתר YouTube.

אגב, גם חברת Viacom מודה שהסוגיה אינה פשוטה - ולמעשה, 60 עד 70 סרטונים שדרשה החברה להסיר מאתר YouTube כלל לא היו שלה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה