"אם מחשבים ינהגו במכוניות, יהיו פחות תאונות דרכים"

במפגש השנתי של האיגוד האמריקני לקידום המדע העלה לארי פייג', ממקימי גוגל, מספר הצעות שעשויות, לטענתו, להעלות את קרנם של המדענים בחברה

מדענים שישכילו לגלות רוח יזמית יוכלו לפתור בצורה יעילה יותר את הבעיות שמעיקות על האנושות - אמר לארי פייג', ממייסדי גוגל, במפגש של חוקרים מהאקדמיה. "יש הרבה מומחים לשיווק, אבל למיטב ידיעתי, איש מהם אינו עובד עבורכם", אמר פייג' לחוקרים במפגש השנתי של האיגוד האמריקני לקידום המדע (America Association for the Advancement of Science). "בואו נקדם את הפיתרונות לבעיות שמעיקות על האנושות. בוא נעודד את החוקרים", אמר פייג'.

פייג', מיליארדר בן 33 שמשמש כאחד הנשיאים של גוגל, סיפר ששאב את השראתו מההיסטוריה של עמק הסיליקון ומהמחזורים הקצרים והמהירים של החידושים הטכנולוגיים. כמי שלמד לפני 11 שנים לתואר בוגר במדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד, סיפר פייג' שהרעיון של המערכת לדירוג הדפים באינטרנט, שנמצאת בליבו של מנוע החיפוש הפופולארי, צץ בראשו באופן אקראי לחלוטין. "זה לא קשה בכלל", אמר לארי פייג' במפגש השנתי של האיגוד האמריקני לקידום המדע. "צריך להתייחס בחיוב לעסקים ויזמות. אם איש אינו מתייחס אליכם, אתם סובלים מבעיית שיווק רצינית", הוסיף ילד הפלא של עולם האינטרנט, ששינה לאחרונה את הופעתו - הוא אימץ תספורת אופנתית ומקפיד לשמור על זיפי זקן קצרים.

פייג' העלה מספר הצעות שעשויות, לטענתו, להעלות את קרנם של המדענים בחברה. בין השאר, הגה פייג' פיתרון חדשני למלחמה בתאונות - להניח למחשבים לשלוט במכוניות. "אני משוכנע שאם מחשבים ינהגו במכוניות, יהיו הרבה פחות תאונות דרכים" אמר פייג'. במקום לסלול כבישים באזורים המתפתחים של אפריקה, הציע פייג' להפעיל מטוסים קלים במהירות של 150 קמ"ש. לטענתו, הם יצרכו פחות דלק ממכוניות.

במדבר נבדה הציע פייג' להקים תחנות כוח סולריות, ואת אירופה וצפון אפריקה הציע פייג' לקשר ברשת להולכת חשמל - שיופק מהרוחות העזות המנשבות בחלק מהאזורים. על פי פייג', רבים מהכישלונות של המדע אינם נובעים מקשיים טכניים, אלא מהיעדר יוזמה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה