בזק: מדיניות משרד התקשורת בנושא ה-VOD - משתקת

חברת התקשורת יוצאת נגד החלטת משרד התקשורת בנושא ה-VOD ודורשת כי תותר לקבוצה נוכחות בתחום התוכן כמו להוט
אפרת אדיר |

"מדינת ישראל מצויה היום בסטגנציה מוחלטת, תוצאה של מדיניות רגולטורית משתקת", כך כותבת בזק למשרד התקשורת במכתב שעוסק במדיניות הרישוי וההסדרה המוצעת לנושא ה-VOD.

תחום אספקת התכנים על גבי רשתות תקשורת רחבות פס, מצוי בעיצומה של מהפכה עולמית, וחברות תקשורת משקיעות השקעות עתק בהקמת הפלטפורמות הנדרשות לשינוע ואספקת תכנים. מכתבה של בזק סוקר את גופי התקשורת הגדולים בעולם ובהם BT, swisscom, Belgacom, טלקום איטליה ועוד ומראה שכולם מציעים שירותי IPTV ,VOD והצעות טריפל-פליי מלאות ללקוח.

עוד טוענת בזק, כי לצורך אספקת שירותים אלו השקיעו המפעילים השקעות עתק בשדרוג והשבחת רשתות התקשורת. כך למשל, משקיעה "בריטיש טלקום" 10 מיליארד ליש"ט במעבר ל-NGN ומיזם NEXT של "פראנס טלקום" משקיע 3 מיליארד אירו בשדרוג הרשת ושורה של מיזמים נוספים בכל רחבי העולם. "ללא מדיניות רגולטורית המעודדת השקעה בתשתית, תיוותר מדינת ישראל כמדינה היחידה שמפעיל התקשורת המרכזי שלה לא משדרג את תשתיותיו ואינו מספק שירותי VOD וטריפל-פליי ללקוחותיו", אומרת בזק, "כל זאת, בשעה ששוק הטלוויזיה הרב ערוצית בישראל, נשלט כאמור על ידי מונופול הכבלים. ברור כי אין כל היגיון כלכלי או משקי במדיניות זו. להבנתנו, המניע היחיד למדיניות חסרת תקדים זו נעוץ בעובדה שמשרד התקשורת ממשיך להשקיף על ענף התקשורת בישראל מתוך זווית ראייה צרה ביותר - הרואה בנתח השוק של בזק בתחום התקשורת הנייחת את חזות הכל. אין כל ספק שהמחיר שמשלמים בזק ולקוחותיה, אך גם מדינת ישראל ואזרחיה, כתוצאה מקיבעון רגולטורי זה, הוא גבוה ביותר".

כאופציה לפתרון, מציעה בזק כי יש לקבוע מדיניות שתעודד את החברה להשקיע את סכומי העתק הנדרשים לשדרוג תשתיותיה ודורשת שייקבע במפורש כי תותר לקבוצת בזק נוכחות בתחום התוכן כמו כל חברת תקשורת אחרת בעולם. לדבריה, "אם לא יתקבל תנאי הכרחי זה, בזק לא תוכל, משיקולים עסקיים, להסכים למדיניות ואין בדעתה לבצע את השקעות העתק הנדרשות לאספקת שירותי VOD. מצב זה יונצח, תוך פגיעה קשה בציבור הלקוחות בישראל, עד אשר יוחלט על מדיניות רגולטורית מעודדת השקעות בטכנולוגיות חדשות".

בסיכום הדברים מוזכרת לטובה החלטת משרד התקשורת להתיר לחברת הלווין "יס" לספק שירות VOD ובכך לבטל את המונופול שהוקנה בשרות זה לחברות הכבלים "ללא כל הצדקה ובניגוד גמור למדיניותו המוצהרת של משרד התקשורת לעודד ולפתח תחרות. הדעת אינה נותנת כי שרות חיוני למשפחה כולה יישלל מכ-2 מיליון איש ה"נענשים" על סירובם להימנות על מונופול הכבלים ה"מוגן".

בהערה לגבי התנהלות חברות הכבלים נאמר במכתב, כי "בשלב זה כאשר לבזק אין תשתית מתאימה לאספקת תוכן – לא ברור מדוע משרד התקשורת אינו מחייב את מונופול הכבלים וה-VOD לאפשר מתן השרות על תשתיותיו גם לספקים נוספים. מדיניות הגורסת כי הכבלים יחויבו להעמיד תשתיותיהם לספקי תוכן רק לאחר שדרוגם לטכנולוגיית IP - מעודד בפועל את הכבלים שלא להשקיע בתשתיותיהם. יוצא מכך שהמדיניות המוצעת בין בהקשר של בזק ובין בהקשר של הכבלים, תגרום להימנעות מהשקעות בתשתיות מתקדמות ולמניעת מוצרים מתקדמים מהציבור הישראלי", אומרת בזק.

תגובת משרד התקשורת טרם נתקבלה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה