העולם מאוחד נגד הניסוי של קוריאה הצפונית
שעות ספורות לאחר הניסוי הגרעיני שערכה קוריאה הצפונית, התגובות הזועמות ממהרות להגיע מרחבי העולם: בקוריאה הדרומית הודיעו כי יגיבו בחריפות ואף החליטו לעכב סיוע שהיה מיועד לשכנה מצפון, ואילו ראש הממשלה היפני הודיע כי הניסוי הוא צעד "בלתי נסלח". במערב גינו את הניסוי וכינו אותו "אקט פרובוקטיבי".
התגובות לניסוי הגרעיני שביצעה קוריאה הצפונית הלילה לא איחרו להגיע. אזהרה חמורה לפיונגיאנג הודעת קוריאה הצפונית שבכוונתה לבצע ניסוי גרעיני גרמה לתגובות זועמות ביפן, בד' קוריאה ובארה"ב. משרד החוץ הסיני פרסם הודעה, בה נכתב כי "סין מתנגדת בכל תוקף לניסוי הגרעיני שביצעה קוריאה הצפונית, וקוראת למדינה לשוב לשיחות שש המדינות". גם ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, התייחס לדיווחים מפיונגיאנג, ואמר כי הניסוי הגרעיני שביצעה הלילה קוריאה הצפונית הוא "בלתי נסלח".
קוריאה הדרומית הצהירה כי תגיב בחריפות לניסוי. "הדרום לא יסבול ניסויים גרעיניים", נאמר בהודעה שפרסם דובר הנשיא. במקביל, החליטו במדינה לעכב משלוח סיוע של 4,000 טונות מלט, המיועד לצפון, בעקבות הניסוי הגרעיני. בתוך כך, נודע הבוקר כי שרי החוץ של קוריאה הדרומית, יפן וארה"ב ערכו שיחת ועידה בעקבות הניסוי. "מעשה בלתי אחראי"
בהודו, המחזיקה כבר בנשק גרעיני, התייחסו בדאגה לניסוי. "אנו מוטרדים מהדיווחים המגיעים מקוריאה הצפונית", נכתב בהודעה שפורסמה על ידי משרד החוץ ההודי.
גם במערב זכה הניסוי הגרעיני לגינויים מקיר לקיר. בארה"ב קראו לפעולה מיידית של מועצת הביטחון של האו"ם, ואף הכריזו כי הניסוי הוא "אקט פרובוקטיבי". גם משרד החוץ הבריטי גינה הבוקר את הניסוי הגרעיני, והגדיר אותו כאקט "פרובוקטיבי ביותר".
ראש הממשלה הבריטי, טוני בלייר, הודיע כי הניסוי הוא "מעשה בלתי אחראי", ואילו שר החוץ הצרפתי, פיליפ דוסט-בלאזי, הודיע כי הניסוי הקוריאני עלול לסכן את הביטחון הבינלאומי. "אירוע היסטורי" מוקדם יותר הבוקר הודיעה קוריאה הצפונית כי השלימה את הניסוי הגרעיני הראשון בתולדותיה. סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה דיווחה כי הניסוי, שהוגדר כ"מאורע היסטורי", נערך בהצלחה, ולא נרשמה כל דליפה של קרינה רדיואקטיבית כתוצאה ממנו. דרום קוריאה הכריזה כי תגיב לניסוי בחריפות והעלתה את הכוננות הצבאית בגבול עם שכנתה מצפון.
סוכנות הידיעות הקוריאנית הודיעה על ביצוע הניסוי בהודעה קצרה: "המחקר המדעי בקוריאה הצפונית הגיע לשיאו בתשעה באוקטובר, בניסוי מוצלח של פיצוץ גרעיני שנערך מתחת לאדמה בתנאים מבוקרים", לשון ההודעה. "לא נשקפת כל סכנה לקרינה רדיואקטיבית כתוצאה מביצוע הניסוי, מאחר שהוא בוצע בתנאים מדעיים". עוד נמסר בהודעה כי "זהו אירוע היסטורי המשמח ומעודד את הצבא הצפון-קוריאני, וכן את האזרחים המבקשים למדינתם יכולת הגנה בלתי תלויה. הניסוי יתרום לשלום וליציבות בקוריאה ובאזור הסובב אותה".