מניות ת"א 100 איבדו כ-41 מיליארד שקל בחודש האחרון
הבורסה התל אביבית חתמה היום (ה') חודש רצוף של ירידות, במהלכם מחקה את כל העליות שרשמה מתחילת השנה. המגמה השלילית בעולם לא פסחה על הבורסה הישראלית שאיבדה בתקופה זו כ-8% בממוצע מערכה. אם נתרגם את ירידות אלו למונחי שווי שוק איבדו 25 המניות בעלות השווי הגבוה בת"א - חברות המעו"ף כ-27 מיליארד שקל מערכם, ומניות מדד ת"א 100 איבדו כ-41 מיליארד שקל מערכם.
גם השבוע, בהתאם לשבועות האחרונים גררו שווקי העולם את המדדים העיקריים באחד העם כלפי מטה, והרחיקו אותם צעד נוסף משיאם. במהלך שבוע זה רשמו כל הבורסות בשווקים מעבר לים ירידות שערים חדות, תוך שהם נסוגים לרמותיהם הנמוכות מזה חודשים. השווקים המתעוררים שוב הובילו את הירידות, אך הבולטת ביותר (לא הגבוהה ביותר) נרשמה דווקא בשוק היפני. מדד הניקיי נפל ביום ג' האחרון בשיעור חד של 4.1%, ירידה חדה שכזו לא זכורה מזה שנתיים בשוק היפני.
שבוע המסחר בישראל נפתח בירידות שערים חדות, והתנדנד בהמשך בין ימי מסחר ירוקים לאדומים. יצויין כי למרות ששלוש מתוך חמשת ימי המסחר השבוע נסתיימו בסימן חיובי, ימי הירידות היו דומיננטים יותר, כך ששבוע נוסף הסתכם בצד השלילי.
בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע התהפכה המגמה בעולם ובעקבותיה בבורסה התל אביבית. למרות נתוני מדד מחירים לא טובים בארה"ב, התרומם השוק האמריקני ומשך איתו את שווקי העולם. לאחר פרסום המדד השאלה האם הריבית בארה"ב תעלה בסוף החודש היא כמעט ודאית והתשובה חיובית.
ככל הנראה ב-29 ליוני הקרוב תועלה הריבית על הדולר האמריקני בפעם ה-17 ברציפות לרמה של 5.25%. לאחר פרסום המדד הגיבו החוזים העתידיים בירידות, והפכו גם את המגמה בת"א. זמן קצר לאחר מכן, לאחר שהסוחרים עיקלו את הנתונים, נראה כי השלימו בוול סטריט עם העלאת ריבית נוספת והשווקים פנו צפונה.
קשה להעריך אם המגמה השלילית בעולם נבלמה והגיעה לקיצה. אך נכון להיום, ששאלת הריבית כמעט סגורה, ימתינו המשקיעים לפגישת הפדרל ריזרב האמריקני בסוף החודש. מתוצאות פגישה זו ינסו המשקיעים להעריך את מדיניות הבנק המרכזי האמריקני לחודשים הקרובים.