הפעילים: הדולר ימשיך להיסחר בהשפעת התנהלותו בעולם

הפועלים: בטווח הארוך תתכן מגמה של פיחות מתון בשער השקל, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כעת. לאומי: השקל צפוי להמשיך לשמור על חוזקה יחסית כנגד הדולר בטווח הקצר
דרור איטח |

בשבוע החולף והמקוצר בשל חופשת חג העצמאות, המשיך הדולר האמריקני להיחלש למול השקל הישראלי, כאשר הוא ירד אל מתחת לרמת 4.5 שקל, ושערו היציג נקבע על 4.471 שקל. ברקע, המסחר המקומי ממשיך להיות מושפע בעיקרו מהמסחר העולמי במטבעות. ברקע, פערי הריביות בין המטבעות בעולם ממשיך להעסיק את כלכלני השווקים, אשר אינם תמימי דעים באשר להערכותיהם.

בשבוע הבא (יום ד') צפוי הבנק המרכזי של ארה"ב - פדרל ריזרב, להודיע על גובה הריבית הבסיסית על הדולר לחודש יוני. על פי הערכות, יעלה ה-FED את הריבית בפעם ה-16 ברציפות בשיעור של 25 נקודות בסיס.

במידה ותרחיש זה אכן יתממש, יצטמצם שוב פער הריביות בין הדולר לשקל ל-0.25%, ואילו פער הריביות בין הדולר לאירו יתרחב ל-2.5%.

ביחידת המחקר של בנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ייסחר ביציבות, בעיקר על רקע מגמת ההיחלשות של הדולר בשוק הבינלאומי. בבנק מציינים כי מגמת התיסוף קיבלה דחיפה נוספת מגורמים מקומיים, כולל הקמת ממשלה, הביצועים הטובים של כלכלת ישראל, ומגמת העלייה בריבית השקלית. נראה, כי גם בתקופה הקרובה התפתחות המסחר של הדולר בעולם יהיה הגורם המרכזי שישפיע על המסחר בשקל.

באשר לטווח הארוך, מעריכים כי תתכן מגמה של פיחות מתון בשער השקל, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כעת. שערי החליפין יושפעו מתנועות ההון על רקע רצון של משקיעים לגוון את תיק ההשקעות ולפזר סיכונים באזורים גיאוגרפים שונים. בנוסף ההערכות הן, כי בטווח של שנה קדימה, ההתחזקות של האירו מול הדולר קרובה למיצוי.

לדברי כלכלני ענף מחקר שוק ההון של בנק לאומי, בהינתן הירידה באי הוודאות על רקע היציבות הפוליטית כפי שבאה לידי ביטוי בהקמת הקואליציה השבוע והמשך הצמיחה הכלכלית של המשק, ההשפעה העיקרית על המסחר צפויה להמשיך ולנבוע ממגמות המסחר בחו"ל. לכך מצטרפים פער הריביות ישראל-ארה"ב וזרם ההשקעות לישראל ממשקיעים זרים, שמקנים תמיכה נוספת לשקל.

להערכת כלכלני הבנק, לנוכח הסנטימנט העולמי כנגד הדולר והיציבות הכלכלית-מדינית המקומית, השקל צפוי להמשיך לשמור על חוזקה יחסית כנגד הדולר בטווח הקצר.

לדברי כלכלני גיפט, משקיעים זרים ממשיכים להזרים סכומים נכבדים לשקלים, אשר מתגברים על הביקושים למט"ח מצד משקיעים ישראלים המחפשים השקעות בחו"ל. כל עוד הדולר נשאר חלש בשוקי המט"ח העולמיים והשוק המקומי ממשיך למשוך השקעות מחו"ל יש בהחלט מקום להמשך תיסופו של השקל, על אף פער הריבית הקטן לטובתו של השקל מול הדולר. אולם לאחר צניחתו המהירה של הדולר יש אולי מקום לתיקון מוגבל בטווח הקרוב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה