בנק אגוד מעדכן מטה את הצפי לאינפלציה ל-12 החודשים הבאים

איתן יונסי | (1)
נושאים בכתבה מאקרו

כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד, בראשות אורלי אברהם, מעדכנים בסקירתם השבועית את תחזית האינפלציה. "בעקבות מדד נובמבר שהפתיע לשלילה וירד ב-0.4% לעומת צפי רוב השוק כי יישאר ללא שינוי על 0%, שיעור האינפלציה הצפוי שלנו לשנת 2016 עודכן מטה מ-0.3% למינוס 0.1%. כמו-כן, הצפי שלנו לאינפלציה ל-12 החודשים הבאים עודכן מטה מ-0.9% ל-0.7%. בנוסף, שיעור האינפלציה הצפוי ל-12 החודשים הבאים על-פי ממוצע חזאים (מפרסום בנק ישראל) עודכן מטה מ-0.7% ל-0.6%".

באגוד מציינים כי "בבחינת ההסתברות להעלאת ריבית בארה"ב מנתוני השוק היום עולה כי השוק צופה לשנת 2017 בין העלאת ריבית אחת לשתיים בהסתברות של כ-73% ביוני ובדצמבר 2017, לעומת הסתברות של כ-78% משבוע שעבר".

באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הקצר-בינוני ובנפרד באופן מתון מול השקל. זאת בשל פערי הריביות וצפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וכן בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם". נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.75 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר. עוד מוסיפים באגוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 אל מול צפי להשארת הריבית האפסית או נמוך מכך לאורך זמן והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש עד סוף שנת 2017". נקודת תמיכה לאירו נמצאת ב-1 דולר לאירו, נקודת התנגדות נמצאת ב-1.16 דולר לאירו.

באגוד ממליצים "על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי של 36% בתמהיל המנייתי לטובת חו"ל (60% חו"ל, 40% ישראל). בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו מעדיפים את החשיפה לארה"ב המובילה מבין הכלכלות המפותחות בדגש על סקטור התעשייה, הפיננסים והפארמה. בנוסף, החברות בארה"ב צפויות ליהנות בעקבות בחירתו של טראמפ, מצפי להפחתת מס החברות ל-15% וכן אפשרות להחזרה חד-פעמית של מזומנים במיסוי מופחת של 10% והקלת רגולציה. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל: ארה"ב- 70%, אירופה-13%, יפן-12%, אסיה ללא יפן-5%". באגוד מוסיפים כי "בשל סביבת הריביות הנמוכה יחסית הצפויה להימשך בארץ ובעולם, האפיק ימשיך להוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים וממשיכים להמליץ להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    משה 25/12/2016 22:05
    הגב לתגובה זו
    איך הדולר מתחזק חזק בכל העולם ורק בארץ הוא יורד -תשובה בגלל הנגידה העלובה פלוג ......