הפועלים: "הרגלוציה והאקלים הכלכלי יכבידו על צמיחת קניונים"
"להערכתנו, למרות הקונסולידציה בענף הקניונים, נוכח חסמי הכניסה הגבוהים וכניסת מותגים חדשים, דמי השכירות במגזר יישארו ברמות הנוכחיות", כך אומרת תמר ברינקר, אנליסטית הנדל"ן והמט"ח של יחידת המחקר של בנק הפועלים, בסקירה על מליסרון.
לדברי ברינקר, ענף הקניונים ומרכזי המסחר נחשב לדפנסיבי - החוזים לטווח בינוני וארוך, יתרון הגודל ומנגנוני ההצמדה מעניקים לחברות בענף גמישות ואורך נשימה. "לאור זאת, איננו רואים בשלב זה פגיעה מהותית בפעילות למרות ההתרחשויות שברקע."
להערכת ברינקר, המכירה של הקניונים היא חיובית למליסרון מאחר שתפחית את רמת המינוף. "לאור התערבות הרגולטור ברור כי המשך הצמיחה של שתי השחקניות הגדולות בענף, תלויה בעיקר בפעילות הייזום, ולהערכתנו, ככל שפעילות כזו תתרחש, היא צפויה להיתקל בתחרות עזה יותר מבעבר."
על פי ההסכם, על החברה למכור בנוסף את החזקותיה בקניון הראל וקניון הדר בירושלים ואת קניון הצפון בנהריה. על פי נתוני הדוחות הכספיים לשנת 2011, השווי ההוגן של שלושת הקניונים (חלק החברה) נאמד בכ- 470 מיליון שקל (על סמך דוחות רבעון שני) והם הניבו לחברה NOI שנתי בהיקף של כ- 35 מיליון שקל.
לסיכום, ברינקר מניחה כי הירידה בהיקף הנכסים, ומשקולת הרגולציה והאקלים הכלכלי יכבידו על קצב צמיחת ההכנסות, "יחד עם זאת, ענף הקניונים נחשב לענף העמיד יחסית בפני זעזועים. אנו מעריכים את שוויה של מניית מליסרון בכ-88 שקל (כ-19% יותר משוויה הנוכחי העומד על 74 שקל), ולאור האמור לעיל, ומאחר והמלצתנו מתייחסת לטווח השקעה של שנה קדימה, אנו מעניקים למניית החברה המלצת "תשואת יתר" בסיכון בינוני."
- 1.אנונימי 26/02/2013 14:27הגב לתגובה זוהמניה הזאת לא שווה הרבה