אבוג'ן חוברת ל-DUPONT: ינסו לשפר את עמידותו של תירס וסויה לתנאי יובש

במסגרת ההסכם קיבלה פיוניר, חברת זרעים בבעלותה של דופונט, רישיון בלעדי לשימוש במספר גנים אשר התגלו על ידי אבוג'ן
אריאל אטיאס |

חברת אבוג'ן (סימול ת"א – אבגן) ודופונט (DU PONT. סימול: DD), חברת כימיקלים מהמובילות בעולם, הודיעו היום על שיתוף פעולה מחקרי לשיפור העמידות לתנאי יובש, בעיקר בתירס ובסויה. במסגרת ההסכם שנחתם בין החברות, קיבלה פיוניר (Pioneer Hi-Bred), חברת זרעים מהגדולות בעולם בבעלותה של דופונט, רישיון בלעדי לשימוש במספר גנים, אשר התגלו וזוהו ע"י אבוג'ן לשיפור תכונות אלו. לא נמסרו פרטים אודות התנאים העסקיים של ההסכם.

תנאי יובש גורמים לנזקים ליבול ברחבי העולם הנאמדים בלמעלה מ-8 מיליארד דולר בשנה, ובהתבסס על תחזיות של השפעות שינויי האקלים המתמשכים, הנזקים הנגרמים מיובש עוד צפויים לגדול. שיפור עמידות תירס וסויה ליובש יסייע למגדלים להבטיח את הכנסותיהם ולהעלות את רמות היבול המופקות, ובכך לענות על הצרכים הגוברים של תעשיות המזון והדלקים האלטרנטיביים.

הגנים לשיפור עמידות ליובש התגלו ע"י אבוג'ן באמצעות הטכנולוגיה המיחשובית המתקדמת ביותר שלה לגילוי גנים ("ATHLETE"). פיוניר תבחן את ההשפעה והתועלת המסחרית של גנים אלו בזני התירס והסויה המובילים שלה. לדברי עופר חביב, נשיא ומנכ"ל אבוג'ן, "אנו שמחים לשתף פעולה עם פיוניר, מובילה עולמית בפיתוח ושיווק זרעי תירס וסויה. שיתוף הפעולה נותן משנה תוקף לערך טכנולוגיית גילוי הגנים שלנו. העובדה שפיוניר בחרה בגנים של אבוג'ן בפיתוח תכונה כה חשובה מהווה אבן דרך משמעותית עבורנו."

"ליובש יש השפעה עצומה על רמות היבול, איכות ועלות הייצור של גידולים חקלאיים. מדובר בעקה סביבתית הפוגעת בחקלאים בכל העולם, בכל שנה" ציין ויליאם ניבור, סגן נשיא, מו"פ גנטיקה של גידולים בדופונט. "אנו מצפים לשילוב הטכנולוגיה והיכולות של החברות לפיתוח מוצרים, שיהיו יעילים יותר בניצול מים, יניבו יבול גבוה יותר ויהיו רווחיים יותר."

פיוניר עושה שימוש במגוון שיטות לפיתוח תכונות של עמידות ליובש, ביניהן טיפוח קלאסי, שיטות טיפוח מולקולריות מתקדמות והשבחה גנטית. לגנים שהתגלו על-ידי אבוג'ן מאפיינים משלימים לגנים לעמידות ליובש, שכבר נמצאים בבדיקה במסגרת תוכניות המחקר והפיתוח של פיוניר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה