
הדלקת נרות וריח בחירות: כמה לייקים קיבלו הפוליטיקאים שחוגגים חנוכה?
חברת Vigo המתמחה בניטור וניתוח שיח במדיה החברתית, ביצעה השוואה בין הפוסטים של המתמודדים השונים, 3 חודשים לפני הבחירות, וגילתה כי למרבית ראשי המפלגות היה חשוב לציין את חנוכה בדף הפייסבוק שלהם. יוצאי דופן הם אביגדור ליברמן, שעדיין לא החל בפעילות יזומה ברשתות החברתיות, וזהבה גלאון שבחרה להתעלם מהחג.
מבין 8 ראשי המפלגות שבחרו לציין את חנוכה - חמישה העלו תמונה שלהם (או וידאו, א"כ) מהדלקת נרות, ושלושה פנו בברכה לחג (ציפי לבני, אלי ישי ואריה דרעי). כל השמונה זכו לתגובות אוהדות יחסית בעמודי הפייסבוק שלהם. גולשים רבים התייחסו לאווירת החג ורק מעטים ניצלו את הבמה לתקיפות פוליטיות
5 ראשי המפלגות בחרו כל אחד קהל אוכלוסיה אחר לחגוג עמו את החג: ראש הממשלה בנימין נתניהו בחר בלוחמים (ודרכם ניסח מסר ביטחוני); יו"ר האופוזיציה בוז'י הרצוג ביקר חיילים פצועים בבתי חולים; שר האוצר המפוטר יאיר לפיד בחר בילדים; המתמודד החדש משה כחלון הדליק נרות עם מטה מפלגתו; ונפתלי "לא שותק" בנט העלה תמונה של הדלקת נרות משפחתית.
הפוסט של נתניהו זכה למעורבות רשת גבוהה לאין שיעור מהפוסטים של המועמדים האחרים. הפער ניכר בעיקר בכמות השיתופים, שהוא המדד שנחשב היום לאמין ביותר (יכולת ההשפעה של קידום ממומן משפיעה על מדד זה באופן הנמוך ביותר).
- אין ימין או שמאל: הישראלים אוהבים לשנוא עיתונאים באותה מידה
- שונאים, מקללים ומאיימים: היחס לו זוכות מגישות החדשות ברשת
ציוני המעורבות של שאר ראשי המפלגות מראים שאין קשר בין בחירת קהל היעד למידת מעורבות הגולשים. לראייה - בנט, שהדליק נרות עם משפחתו, זכה למעורבות גבוהה יותר מזו של הרצוג וכחלון, ולכמות הלייקים הגבוהה מכולם.
אז כמה פופולאריים היו המתמודדים? בשלישייה הפותחת נמצאים
והיתר: