העסקה נחשפת: עד 74 מיליון ש' על מעריב, העיתון חייב 96 מיליון לעובדים
הסכם רכישת עיתון מעריב, שנחתם לפנות בוקר (יום ה'), נחשף לפני דקות אחדות בהודעה לבורסה. על פי ההודעה, מו"ל 'מקור ראשון' שלמה בן-צבי ישלם עד 74 מיליון שקלים לדסק"ש עבור המותג מעריב, בתשלומים ובכפוף לתנאים עסקיים כאלה ואחרים, ויקלוט בין 300 ל-400 עובדים.
בצהריים יצעדו עובדי מעריב בצעדת מחאה מבית מעריב למגדלי עזריאלי, מקום מושבם של משרדי תאגיד IDB של נוחי דנקנר. בן-צבי צפוי להגיע במהלך היום לבניין מעריב כדי לקיים פגישה ראשונה עם העובדים, במה שצפוי להיות מפגש סוער במיוחד.
אז מה יש בהסכם? דסק"ש תעביר לבן-צבי זכויות בנכסים המשמשים אותה לניהול עסקיה, לרבות אך לא רק: המותג 'מעריב'; הוצאה לאור, שיווק והפצה של עיתון 'מעריב', של עיתוני רשת המקומונים של מעריב ושל כתבי עת שונים; אתר האינטרנט NRG וכל פעילויות האינטרנט הנלוות לאתר זה; פעילות הוצאה לאור של ספרים; תוכנות ויישומי תכנה לרבות בתהליכי פיתוח עבור מכשירי סלולר והטאבלט; רשימת המנויים של המוכרת; קניין רוחני המשמש את המוכרת במסגרת פעילותה העסקית; הסכמים שונים החיוניים לקיום פעילותה העסקית של המוכרת; וכן את יתרות חייבים של המוכרת, למעט יתרות לקוחות של בית הדפוס.
הנכסים יועברו לרוכשת כשהם נקיים מכל שעבוד. הנכסים המועברים אינם כוללים את פעילות ההדפסה ופעילות ההפצה של המוכרת וכן את יתרות המזומנים של המוכרת.
בכך הכל עלות העסקה עומדת על 74 מיליון שקלים, שתשלום בתשלומים, ועל פי הכנסות וגביית חובות בעתיד. כבר בשלב הראשון יעביר בן-צבי כ-18 מיליון שקלים, ובהמשך עוד תשלומים של 5-7.5 מיליון שקל כל אחד. בלי קשר לגביית החובות, ישלם בן-צבי 38 מיליון שקלים, והתחייבויות בסך של עוד כמה מיליוני שקלים.
בן-צבי, באמצעות חברה חדשה שתוקם ככל הנראה, יציע לכ-300 עובדי מעריב להיקלט אצלו, ועל פי ההודעה לבורסה, הוא גם "מביע נכונות לפעול לקליטת 100 עובדים נוספים לפי הצורך". הנקודה החשובה היא כמובן הפסקת הרציפות בתנאים הסוציאלים, כלומר פיטורי כל עובדי מעריב, וקליטת כמה מאות מהם בתנאים חדשים, אצל בן-צבי. "המוכרת תהיה אחראית לסילוק כל החבויות בגין יחסי עובד-מעביד טרם תחילת העסקתם של העובדים הנ"ל על ידי הרוכשת", נמסר בהודעה לבורסה.
לפחות ב-6 חודשים הקרובים, כ-1,400 עובדי הפצה ודפוס (המספר הוא על פי ההודעה, בפועל ידוע על כ-1,000 עובדים, א"כ) ימשיכו להיות מועסקים בקבוצת מעריב או אצל בן-צבי, כחלק לאספקת שירותי הדפסה והפצה לבן-צבי.
ההסכם בין הצדדים כפוף לאישורו של בית המשפט במסגרת דיון בבקשה לקבלת צו הקפאת הליכים; אישורה של הרשות להגבלים עסקיים לרכישת נכסי המוכרת; ואישורם של תאגידים בנקאיים שהינם בעלי שעבודים על נכסי המוכרת.
חובות של 408 מיליון, 96 מהם לעובדים
קבוצת מעריב הגישה הבוקר בקשת הפירוק לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מנה עולה כי חובותיה מסתכמים ב-408 מיליון שקלים. הבקשה היא ל-60 יום, כאשר במעריב ביקשו למנות את עו"ד דוד פורר ואת עו"ד שלמה נס, כנאמנים.
החוב המשמעותי ביותר הוא לעובדים: מהבקשה עולה כי ל-1,750 העובדים חייבת הקבוצה כ-95 מיליון שקלים, כולל פיצויי פיטורים בסך 53 מיליון שקלים, הודעה מוקדמת כ-20 מיליון, פדיון ימי חופש על 7 מיליון, ועוד.
לבנקים חייבת החברה כ-54 מיליון שקל, ואילו למחזיקי האג"ח חייבת החברה 68 מיליון שקלים. לעיתון חוב גבוה במיוחד לדסק"ש שעומד על 126 מיליון שקלים. מאידך, יתרת המזומנים עומדת על כ-10 מיליון שקלים, ולחברה חייבים 2.6 מיליון.
- 1.אמת ציבורית 22/09/2012 21:06הגב לתגובה זואם הוא כזה מוכשר,איך זה שעשרות עובדים פוטרו לאחרונה מהעיתון שלו