בלי כתבים, ללא דיווחים: ב'יומן הצהריים' מנסים להתמודד עם עיצומי העיתונאים
'יומן הצהריים' של רשת ב', יתמקד היום (יום ה') בתכנית שתתחיל בדקות הקרובות, בעיקר בראיונות טלפוניים, בעקבות העיצומים שנוקטים עיתונאי מערכת תל אביב של קול ישראל - כך נודע לאייס.
כזכור, עובדי מערכת תל אביב יוצאים נגד כוונת רשות השידור להעביר את משרדיה ואולפניה מהקריה בתל אביב לעיר לוד, מחוץ לתחומי גוש דן, אבל גם בגלל ההתערבות הפוליטית לכאורה של ההנהלה בתכנים, במיוחד בתכניתה של קרן נויבך 'סדר יום'.
כפי שפורסם אתמול באייס,
ביום ראשון אף יוחרפו השיבושים: כל העובדים העיתונאיים במערכת תל אביב בכל רשתות קול ישראל, ישבתו משידור בין השעות 8:00 ל-18:00. במכתב מציין הוועד כי "העובדים יגיעו למקום העבודה, יעסקו בעבודתם העיתונאית במערכת ובשטח, יערכו תחקירים, הקלטות ופגישות, אך לא ישדרו, לא יגישו, לא יערכו, לא יפיקו, לא יעזרו בהפקה, לא יעבירו ידיעות ודיווחים וכיוצא באלה". כמו כן, "לא תותר עבודה שידורית של אנשי תל אביב במערכות האחרות".
חלק גדול מכתבי החדשות של רשת ב' הם עובדי מערכת תל אביב. על כן הפגיעה בשידורים גדולה יחסית.
בתוך כך, גורמים ברשות השידור מעריכים כי גם טכנאי קול ישראל עשויים להצטרף לעיצומים. במכתב שהועבר היום ליו"ר הרשות אמיר גילת, מנכ"ל הרשות יוני בן מנחם, ומנהל קול ישראל מיכאל מירו, יצאו חברי ועד הנדסה רדיו תל אביב, אף הם נגד הכוונה להעביר את מתחם הרשות מתל אביב לעיר לוד. "כאנשי תקשורת, ועדי מבינים אתם את ההשלכות של ניתוק השלוחה החשובה ביותר של רשות השידור ממוקדי התרבות, הכלכלה והפוליטיקה, ונמאס לעובדי רשות השידור לשלם את המחיר בעבור אקספרימנטים לא נחוצים".
במכתב לא מציין ועד ההנדסה על כוונותיו, אבל לא מן הנמנע כי הוא צפוי להצטרף למחאה, וזאת משום שבמשך השנים נחשב ועד זה לאחד הוועדים המיליטנטיים ברשות השידור.
מרשות השידור טרם התקבלה תגובה.
- 1.ערן גפני 05/08/2012 09:30הגב לתגובה זוגם בימים "רגילים" ראיונות טלפוניים - רובם עם אותם אנשים שמשמיעים כל פעם אותן דעות - תופסים למעלה מ-60% מזמן השידור של היומנים השונים, וממילא רוב היומנים נשמעים כמו עיתונים משודרים ולא כמו יומני חדשות ברדיו עם דיווחים חיים מהשטח, לכן באמת שההבדל אינו מורגש כל כך. מתברר כי היה ניסיון לשנות את המתכונת הזו, אך רוב העיתונאים - רוב אלה שהיום מפגינים נגד ההנהלה ובעד "חופש הביטוי" הם אלה שהתנגדו למהלך של הכשרת כתבים לדיווחים חיים מהשטח או להקלטות של כתבות שנעשו בשטח ממש ולא דיקלום טקסט שהוקלט באולפנים הממוזגים של קול ישראל. אגב, זו רעה חולה שגם גל"צ חולים בה, ואיני מפתלא על כך - הרי אם הכתבים ייצאו באמת לשטח הם יגלו עובדות שלא ינעמו להשקפת עולמם שלהם ושל עורכיהם, אז למה להתאמץ אם אפשר לצווח על "חופש ביטוי"?