גיא אריאלי עידן פלוס פרסום רשות השנייה DTT
צילום: יח"צ

ועדת הכלכלה אישרה: מערך השידור הדיגיטלי עידן פלוס יכלול עוד 12 ערוצים

המערך שמשדר 5 ערוצים, יגדל בכ-10-12 ערוצים, והוא יכלול גם את החינוכית. ח"כ רוברט אילטוב משך את הצעתו לגבי חברת החדשות של ערוץ 2
אלכסנדר כץ | (5)

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (יום ד') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק להגדלת מספר הערוצים במערך השידורים הדיגיטליים עידן פלוס. כיום המערך כולל 5 ערוצים - 1, 2, 10, 33 וערות הכנסת.

במהלך הדיונים בוועדה במסגרת הכנת הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית, הובהר כי הרחבת המערך תאפשר הוספת 6-7 ערוצי שידור רגילים ועוד 4-5 ערוצי HD. בנוסף ניתן יהיה להוסיף עוד 24 תחנות רדיו שניתן לשדר כבר כעת במסגרת המערך הנוכחי.

עוד הוחלט כי גוף שירצה להפיץ את שידוריו באמצעות מערך עידן פלוס יצטרך לשלם סכום שייקבעו שרי התקשורת והאוצר, בהתייעצות עם הגורם שיפעיל את המערך. מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, מנשה סמירה, הסביר כי העלות השוטפת לתחזוקה של משדר שיכול להפיץ שידור של 6 ערוצים נעה בין 20 ל-24 מיליון שקל בשנה, כך שמדובר על כ-4 מיליון שקלים לערוץ לשנה.

היום אישרה הוועדה את העלאת הטלוויזיה החינוכית למערך, כאשר סוגיית התכנים בערוץ תידון במועד מאוחר יותר. לפי ההצעה המקורית עליית החינוכית למערך הייתה מותנית בכך ששר החינוך יודיע לפני ההעלאה וכל שנה לאחר מכן כי יותר מ-51% מהתכנים בערוץ הם בנושאים לימודיים או חינוכיים לילדים ולנוער. שר החינוך גדעון סער, אמר בדיון היום כי ישנה הסכמה להעלות את החינוכית למערך ללא התנאי הזה, ולקבוע במועד מאוחר יותר את המנגנון שיפקח על התכנים בערוץ. עם זאת הוא הבהיר כי כבר כיום יותר מ-51% מהתכנים בערוץ הם חינוכיים או לימודיים המיועדים לילדים ולנוער. רפרנט התקשורת באגף התקציבים באוצר, עופר מרגלית, הביע חשש שהערוץ יעלה ללא תנאים ואמר: "משמעות שילוב הטלוויזיה הלימודית זה מתן מענה לילדים ולנוער".

יו"ר הוועדה כרמל שאמה-הכהן (ליכוד), אמר כי "הוועדה מביאה בשורה צרכנית חיובית לאזרחי ישראל, ובמיוחד לשכבות החלשות, שיוכלו לצפות במספר רב יותר של ערוצים ללא תשלום חודשי קבוע".

ומה יקרה עם חברת החדשות של ערוץ 2?

בדיון עלתה גם הצעתו של ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו), לאפשר ל'קשת' ול'רשת' להמשיך להחזיק יחד בחברת החדשות של ערוץ 2, גם אם אחת הזכייניות תבקש לעבור לשדר ברישיון כבר ב-2013, ותעזוב את אפיק 22. כזכור, זמן הגשת הבקשה למעבר לרישיון ב-2013 חלף כבר לפני יותר מ-3 שבועות, אולם לדברי ח"כ אילטוב, כי כדי שהצעתו תהיה מעשית, צריך להאריך את מועד הגשת הבקשות: "הרצון שלנו הוא להניע את רפורמת הרישיונות וההצעה שלי גורמת לקשת ורשת להיפרד". היו"ר שאמה-הכהן הבהיר כי אם יש צורך בכך, הוא עצמו יגיש את הבקשה להאריך את מועד הקשת הבקשות: "לא מדובר בהצעה מסובכת, אלא בסך הכל בשינוי תאריך".

נציגת רשות ההגבלים העסקיים, עו"ד יאירה פרנקל, התנגדה להצעה של ח"כ אילטוב ואמרה כי הרשות עומדת על דעתה לפיה חברה שתצא לשדר ברישיון ,צריכה להקים חברת חדשות משלה. ח"כ נחמן שי (קדימה) אמר כי "צריך לדאוג שלא נישאר בסוף עם חברת חדשות אחת".

היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד אתי בנדלר, התייחסה לחשש שבסוף תישאר על מפת התקשורת רק חברת חדשות אחת: "קראתי את חוות הדעת המלומדת של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אבי ליכט, שאפשרה את המשך שידורי ערוץ 10 ויש לי לא מעט הערות. דבר אחד ברור עולה ממנה שאם אין תיקון בחוק - ערוץ 10 לא יוכל לקבל רישיון. לכן, אם החוק לא יתוקן יש חשש שיהיה מונופול".

חברי הכנסת ביקשו לדעת מה עמדת משרד התקשורת בנושא וראש המטה של שר התקשורת משה כחלון, דיאנה מגנאג'י, אמרה כי "השר עומד מאחורי כל החלטה שהוועדה תקבל". ח"כ איתן כבל (עבודה) התייחס לכך ואמר: "משרד התקשורת לא רק ממלא את פיו מים אלא גם חצץ, צריך לתת למשרד להביא הסדרה שקובעת איך עושים את המעבר של 'רשת' ו'קשת' ואיך מסדירים את נושא ערוץ 10 בצורה ברורה".

ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ (קדימה) התנגדה להצעה של אילטוב ואמרה כי ישראל היא מדינה קטנה שלא צריכה כל כך הרבה חברות חדשות. ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד) הוסיף: "חוק הרישיונות נועד לרווח את השיח הפוליטי, לפתוח את השוק לתחרות ולנפץ מונופולים. לא יכול להיות שעבדנו על החוק שנה וחצי ובאבחת חרב יביאו לנו תיקון כזה שמעכב את ה-DTT כאשר כל עיכוב כזה פוגע בציבור החלש ביותר שמחכה להרחבת שידורי עידן פלוס".

ח"כ שי טען כי ההצעה של אילטוב היא בגדר נושא חדש, כך שהמשמעות היא שצריך להביא את הנושא להכרעת ועדת הכנסת. לטענה הצטרפה גם ח"כ נינו אבסדזה (קדימה). כדי לא לעכב את אישור הצעת החוק להרחבת ה-DTT הסכים ח"כ אילטוב למשוך את הצעתו.

יו"ר דירקטוריון 'קשת' אברהם נתן, התייחס להצעה ואמר לחברי הוועדה כי "קשת לא חוקקה את חוק הרישיונות ויש לנו אפשרות לשדר בזיכיון עד 2015 ואולי עד 2018 עם אותה חברת חדשות ואין לנו כוונה לוותר על זה. אם רוצים לאפשר לנו לעבור לרישיון, צריך לתת לנו תנאים כלכליים מתאימים. אנחנו מברכים על הארכת הזיכיון של ערוץ 10, אבל המצב הוא שאין שאלה של מעבר לרישיונות. אם רוצים לעבור לרישיונות לפני 2018 יש שאלות כלכליות שלא נתתם עליהן את הדעת".

מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה, אמר בעקבות הרחבת עידן פלוס: "בקרוב יצורפו לעידן פלוס כל תחנות הרדיו וערוץ טלוויזיה נוסף ובשלב הבא יתווספו כ 6 ערוצים ייעודיים וכן 4-5 ערוצי HD. כידוע, עם סגירת מערך השידורים האנלוגי נחסכו למשק כ-50 מיליון שקלים בכל שנה, ועם הפעלת מערך עידן פלוס צומצמה הקרינה ברחבי הארץ בכ-75%. עד היום נרכשו כ-350 אלף ממירים על ידי הציבור הרחב. הרשות השנייה גאה בהקמת והפעלת מערך השידורים הלאומי עידן פלוס הנותן מענה לציבור הרחב באופן מקצועי ויעיל".

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    ירון 14/03/2012 11:37
    הגב לתגובה זו
    תפסיקו להאמין להם הם יסחבו את זה עוד 3 שנים לפחות בנתיים יס והוט חוגגות
  • 4.
    26/01/2012 02:26
    הגב לתגובה זו
    קניתי ממיר שלחו אותי לקנות אנטנה מיוחדת שעלתה עוד 100 שקל, בסוף נאלצתי להחזיר.
  • 3.
    תומר 25/01/2012 18:59
    הגב לתגובה זו
    הראשון, לפחות משדרים צריך, ערוץ ראשון לא
  • 2.
    מישהו יודע מתי 25/01/2012 18:07
    הגב לתגובה זו
    הכנסת תתכנס להצבעה בנושא?
  • 1.
    סוף סוף קצת התקדמות ! (ל"ת)
    אלון 25/01/2012 14:16
    הגב לתגובה זו