לשם זורם הכסף: אלה מנהלי קרנות הנאמנות אליהם הזרים הציבור מיליארדים מתחילת שנת 2015 - צפו בטבלה
הציבור הישראלי מחפש תשואה ומסיט כספים לאפיקי סיכון. ברבעון הראשון נפדה סכום של כמעט 15 מיליארד שקלים מהקרנות הכספיות (קרנות שמשקיעות במק"מים וכרגע מספקות תשואה אפסית או שלילית), והכסף עובר לקרנות המסורתיות - בעיקר לקרנות המעורבות (בסגנון 90-10) אבל גם לקרנות אג"ח מדינה (אפיק שרשם ראלי גדול ברבעון הראשון של השנה) ואפילו לקרנות המנייתיות שמשקיעות בת"א.
במקום הראשון עם גיוס של 2.9 מיליארד שקלים לקרנות הנאמנות נמצא בית ההשקעות אלומות שממשיך במומנטום החזק שהחל מבחינתו בשנת 2014. במקום השני עם גיוס של 2.2 מיליארד שקלים נמצא בית ההשקעות ילין לפידות שבשנה הקודמת היה היה המגייס הגדול ביותר בתעשיית קרנות הנאמנות. אקסלנס סוגרים את השלישייה הראשונה עם גיוס של 1.75 מיליארד שקלים. בולט לחיוב בית ההשקעות הראל פיננסים עם גיוס של 1.37 מיליארד שקלים, אחרי גיוס אפסי בשנה החולפת.
מגדל שוקי הון סוגרים את החמישייה הראשונה עם גיוס של 1.02 מיליארד שקלים. ונציין גם את אלטשולר-שחם שאמנם הסתפקו בגיוס של 880 מיליון שקלים ברבעון הראשון אבל תפסו את המקום הראשון מבחינת היקף נכסים בקרנות המסורתיות - על חשבון פסגות שממשיכים לאבד גובה למרות התשואות הנאות בקרנות. לטבלת המגייסים הגדולים ב-2014 - לחץ כאן
ומי הקרנות שהשיגו את התשואות הטובות ביותר - לכתבה המלאה לחץ כאן
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
- 1.sbh 02/04/2015 11:41הגב לתגובה זוואצל המתחרים 0 דמי ניהול. בושה!