נסרדישי: "אני מקווה שמס החברות לא יעלה באחוז נוסף ויישאר 25%"

לדברי מנהל רשות המסים לשעבר: "לא ניתן יהיה לאכוף בישראל מע"מ דיפרנציאלי". ממליץ לצמצם את הפטורים ממס שמסתכמים ב-83 מיליארד שקל
יעל גרונטמן |

"שיעורי המס בחוק עידוד השקעות הון גבוהים וצריך לערוך בהם התאמה", כך אמר יהודה נסרדישי לשעבר מנהל רשות המסים, שהתייחס לסוגיות מס אקטואליות והתנהלות רשות המסים בכנס השנתי 'היערכות במסים 2013' שערכה פירמת רואי החשבון פאהן קנה ושות' במלון דניאל בהרצליה.

נסרדישי, שכיהן כחבר בועדת טרכטנברג אמר: "רשות המסים גובה כסף מצמיחה ולכן אני מקווה שמס החברות לא יעלה באחוז נוסף ויישאר 25% ." נסרדישי הוסיף: "נטל המס גבוה ולכן הממשלה לא צריכה להעלות יותר מסים ליחידים ולחברות."

לגבי העלאת המע"מ והקריאות להחלת מע"מ דיפרנציאלי אמר נסרדישי: "למרות שאת רוב המע"מ בישראל משלמים העשירים, מדובר במס רגרסיבי שפוגע בשכבות החלשות. לא ניתן יהיה לאכוף בישראל מע"מ דיפרנציאלי."

נסרדישי ציין כי "היקף הפטורים במדינה מסתכם ב- 83 מיליארד שקל ולכן המדינה צריכה לשקול צמצום חלק מהפטורים על מנת להקטין את הגרעון התקציבי". נסרדישי ציין כי לדעתו לא צריך להטיל את מס הירושה. והסביר: "במונחים של עלות מול תועלת יברח הון רב מישראל ולכן יצא שכרנו בהפסדנו."

דובר נוסף בכנס היה רו"ח יגאל רופא, מנהל מחלקת המסים של פירמת רואי החשבון פאהן קנה ושות' Grant Thornton Israel שהתייחס לכוונת רשות המסים להרחיב את בסיס המס. לדברי רו"ח רופא: "כפי שניתן להיווכח מסיכום העשור בתחום הפיסקאלי החל מרפורמת המס הגדולה שנכנסה לתוקפה בשנת 2003 ועד לחקיקת חוק הרווחים הכלואים בשנת 2012 - ניתן לראות מגמה של המחוקק ורשות המסים להרחיב את בסיס המס ולקבוע סטנדרטים חדשים בכל הקשור לחובות הדיווח והגילוי. בכך מנסה מדינת ישראל להשתוות למדינות המפותחות ובראשן ארה"ב.

"על מנת שהתהליך ימוצה ויצליח תידרש כנראה הטלת חובת דיווח כללית על אזרחי המדינה. מדובר במגמה נכונה שתביא בסופו של תהליך למיצוע נטל המס בין כלל האוכלוסייה בישראל אך יש לזכור כי בצד שאיפה זו, מוטלת על המדינה גם החובה להביא לידי שקיפות, וודאות של חבויות המס על אזרחיה ובהיבט זה עדיין המלאכה מרובה."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה