"חברות הסלולר היו בכנסים בלונדון ושמעתי שמשקיעים זרים התרשמו מאוד לטובה - בגלל השווי הנמוך"

רמי רוזן, מנהל מחלקת המחקר בהראל פיננסים: "גם אם הדיבידנדים ירדו ל-50% מהרווח, עדיין מדובר על תשואת דיבידנד יפה של 7%"
יעל גרונטמן |

ההתאוששות בשוק הסלולר נמשכת גם היום, כאשר מניית סלקום מזנקת ב-5% ומניית פרטנר מטפסת עוד קרוב ל-2%. בכך משלימות החברות זינוק של עשרות אחוזים בתקופה האחרנה מאז נפלו לשפל בשלהי יולי. על הארועים שהובילו את השינוי, על הבאזז שניצת מחדש בקרב המשקיעים ועל המגמות העתידיות בתחום, שוחח Bizportal עם רמי רוזן, מנהל מחלקת המחקר של הראל פיננסים.

"כבר בדוחות של חברות הסלולר שפורסמו באוגוסט, שהיו בסה"כ דוחות סבירים פלוס, נוצרה מגמה של בלימה בירידות לאחר שנתיים מאוד קשות. אמנם השוק הושפע מביטול הרכישה של פרטנר על ידי האצ'יסון, אבל זה דווקא ייצר עניין, על רקע ספקולציות ביחס לזהות הקונה בפרטנר. גם הצעת הרכש שהגיש פטריק דרהי למניות הוט, אומנם לא קשורה קשר ישיר לחברות הסלולר, אבל מבחינת השווי שנגזר להוט מאותה ההצעה הבינו בשוק שהמחירים לפיהן נסחרות מניות הסלולר הוא א-נומאלי ונמוך מדי"

רוזן המתמחה באנליזה של ענף התקשורת ומכיר מקרוב את החברות מציין כי חברות הסלולר וגם בזק השתתפו בתקופה האחרונה בכנסים של בנקים זרים בלונדון ונחשפו לכמות גבוהה של משקיעים זרים "בסה"כ לפי מה ששמעתי המשקיעים הזרים התרשמו מאוד לטובה מהחברות, במיוחד על רקע הווליואציה הנמוכה של המניות שלהן. סך כל האירועים האלה הובילו לעלייה מרשימה של עשרות אחוזים בשווין של מניות חברות הסלולר מאז הדוחות".

במבט אל העתיד אומר רוזן כי "מה שישפיע מפה והלאה זה הן שינויים אסטרטגיים, למשל כאלה שיכולים להתרחש בקרוב בפרטנר, אם יכנס משקיע במקומו של בן דוב, דבר שעשוי להשפיע גם על התמחור של סלקום. ברמה התפעולית של החברות יש שתי מגמות, האחת מגמת שחיקה בהכנסות בשל ירידה בהכנסות פר לקוח (ARPU). מנגד, ירידה מקבילה גם בהוצאות בשל ניסיונות ההתייעלות, כך שבסה"כ הרווח העתידי לא צפוי להיפגע במידה רבה. בלימת השחיקה בביצועי החברות עצמן צפויה להימשך גם ברבעון השלישי".

"מניות הסלולר נראות מעניינות, על רקע אפשרות להעברת שליטה בפרטנר, אבל צריך לזכור שהמצב התחרותי בשוק הסלולר עדיין מסובך והמרווחים עדיין צפויים להישחק".

חלוקת הדיבידנד היוותה במשך שנים ארוכות את אחד ממוקדי המשיכה בהשקעה במניות הסלולר, אך בשנה האחרונה התהפכו היוצרות על רקע המשבר שפוקד את הענף בעקבות הרגולציה שפתחה את הענף לתחרות והובילה לצניחה ברווחי החברות. על כך אומר רוזן "מי שיכנס כמשקיע ויקנה את השליטה בפרטנר בוודאי ירכוש את השליטה בחברה במינוף ויצפה לדיבידנדים. מצד שני ברור שעל רקע הירידה ברווחיות החברות הן יתקשו לשלם דיבידנדים כבעבר".

"לדעתי הדיבידנדים ירדו בהיקפם ויתכן ששיעור החלוקה ירד מרמות גבוהות שהגיעו עד ל-100% מהרווח לרמות נמוכות יותר של כ-50%. התוצאה במצב כזה תהיה שתשואת הדיבידנד אמנם תרד אך תיוותר על כ-6%-7% וזו עדיין תשואה יפה. בנוסף מהלך שכזה יאפשר לחברות לשמר את רווחיהן על מנת לשפר את פעילות התפעולית ולהשקיע על מנת להתמודד עם התחרות הגוברת בתחום".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה