הראל על גזית גלוב: מחיר המניה מגלם את שווי חברות הבנות, גזית אינק חלופה מעניינת יותר
ביום ד' שעבר דויטשה בנק פרסם את דוחות גזית גלוב עבור הרבעון השלישי, העניק למניית החברה המלצת קנייה במחיר יעד של 56 שקל וטען כי הוא רואה עבורה אפסייד של 33%. בית ההשקעות הראל פיננסים יותר צנוע בתחזיותיו- מעדכן את מחיר היעד ל-46.6 שקל למנייה ומותיר את ההמלצה על משקל שוק, דיסקאונט נמוך יחסית של כ-7.3% בלבד.
אלעד קראוס, אנליסט הנדל"ן של הראל, אומר כי גזית גלוב, באמצעות חברות מוחזקות קונה ויוזמת חברות ונכסי נדל"ן ברחבי העולם. "על פי רוב, החברה שולטת בחברות הבנות ומחזיקה כ-50% בחברות הבנות העיקריות. השליטה בחברות הבנות מאופיינת בניהול וביזמות בכל חברה בנפרד וגם בניהול ברמת החברה בסולו בהמשך פיתוח וייזום של נדל"ן".
"להערכתנו, החברה מהווה פלטפורמה איכותית לחשיפה לחברות נדל"ן ברחבי העולם עם מינוף נמוך בחברות הבנות והמשך פעילות יזמית", אומר קראוס, אולם מסייג ומציין כי שווי החברות הבנות אינו זול בהשוואה לחברות אחרות בענף.
לאחר המאזן גייסה החברה כ-650 מיליון שקל אשר שיפרו את בסיסי ההון בחברה והקטינה את המינוף ל-66% חוב לנכסים על פי שווי השוק. להערכת בית ההשקעות, הקטנת המינוף מגיעה על מנת להמשיך לרכוש נכסים נוספים. "גזית עשויה להשתמש בגיוס לרכישת חלקה של סיטי באטריום. כיום גזית מחזיקה כ-30% בחברה ונראה כי רכישת 20% נוספים תואמת את אסטרטגיית החברה. אטריום מהווה פלטפורמה איכותית למזרח אירופה והמינוף בחברה נמוך יחסית והיקף הקרקעות גדול".
במהלך הרבעון השלישי השקיעה הקבוצה כ-735 מיליון שקל, 471 מיליון שקל ברכישות חדשות וכ-264 מיליון שקל בייזום. קראוס מסביר כי השקעות אלה מהוות את מנוע הצמיחה של החברה לשנים הבאות. בנוסף לאטריום קרקעות רבות במזרח אירופה אשר עשויים להניב רווחים בעתיד.
ביחס להשקעה בגזית אינק, מרחיבים בהראל כי מניית החברה נסחרת בדיסקאונט סחיר של כ-16%. "נראית כחלופה מעניינת יותר לגזית גלוב, אולם המסחר בה נמוך יותר והמינוף משפיע משמעותית על הדיסקאונט".