תעשיית הרכב בארה"ב מבוקשת - אבל אל תתפלאו אם לא כולם יתקבלו

לקראת נתוני שוק העבודה שיתרסמו ביום חמישי ושישי בארה"ב, בתחום אחד לפחות הביקוש לעבודה נשאר יציב וגבוה - וזו עובדה
עידן קייסר |

זו איננה צריכה להיות הפתעה, כאשר שיעור המובטלים במשק האמריקני עומד על כ-8%, שמשרות טובות בתחום הייצור, המשלמות משכורת טובה, מתגלות כקשות יותר ויותר להתקבל אליהם.

במפעל של היונדאי במונטגומרי, אלבאמה, יותר מ-20,000 אנשים הגישו בקשה להתקבל ל-877 המשרות שנפתחו במפעל. הזינוק הנוכחי שנרשם בבקשות למשרות נראה חריג, אבל ב-CNBC מסבירים כי הוא אינו חריג כל כך, וההסבר למטה:

בקיץ האחרון יצרנית המכוניות הוותיקה פורד (סימול: F) דיווחה כי מעל 18,000 איש הגישו בקשה להתקבל לאחת מ-1,800 המשרות שנפתחו במפעל לואיסוויל. המפעל הזה נפתח מחדש לאחרונה, ויתחיל לבנות את ה-SUV החדש של פורד באמצע יוני.

בשנת 2001, יותר מ-41,000 איש הגישו בקשה לאחת מ-1,300 המשרות שנפתחו במפעל החדש של טויוטה בטופלו, מיסיסיפי.

בשנת 2009, יותר מ-65,000 איש הגישו בקשה לאחת מ-2,700 המשרות שנפתחו במפעל החדש דאז של פולקסווגן בשאטונגה, טנסי. מאז הפתיחה, המפעל הוסיף עוד משמרות רבות בייצור, והעסיק עוד 820 עובדים נוספים מעבר למשרות שפורסמו.

אין ספק כי המיתון והעובדה כי יש עוד אמריקנים רבים מובטלים גרמו לביקוש הרב למשרות שנפתחות במעפלי הרכב בארה"ב. פקטור נוסף משמעותי הוא סוג המשרות שמוצעות לציבור. משרות שמשלמות טוב, הכוללות הטבות סוציאליות בחברות מבוססות, בתעשייה שנאמדת בצמיחה קבועה ב-3 עד 5 השנים הבאות - משרות שכאלה קשה למצוא באמריקה כחולת הצווארון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה