הדולר טיפס מעל 4 שקלים: "מדינות ה-BRIC מגבירות את קצב רכישות הדולרים"

כך מציין אמיר כהנוביץ', כלכלן מאקרו גלובלי בכלל פיננסים. הדולר היציג נקבע בעליה של 1.88% לרמה של 4.005 שקלים
קובי ישעיהו |

הדולר שינה כיוון במסחר בין הבנקים היום וזינק מול השקל, במקביל להמשך התחזקותו במסחר בעולם מול המטבעות המרכזיים. בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציג החדש בעליה של 1.88% לרמה של 4.005 שקלים והאירו מנגד נקבע בירידה של 0.71% לרמה של 5.538 שקלים. בעולם מתחזק הדולר ב-1.06% לרמה של 1.383 דולר לאירו ונסחר ביציבות מול היין היפני, סביב 98.55 יין לדולר.

אמיר כהנוביץ', כלכלן מאקרו גלובלי בכלל פיננסים, מציין בסקירה שפרסם היום כי למרות הפרסומים אודות מטבע חלופי לדולר, בשטח התמונה נראית שונה: קצב רכישת הדולרים של מדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) הוא המהיר ביותר מאז הקיפאון בשוק האשראי בספטמבר האחרון. זאת מתוך ניסיון להגן על היצואנים ולתמוך בצמיחה. ארבעת המדינות הגדילו יחד את רזרבות המט"ח הדולריות שלהן ב-60 מיליארד דולר.

היום דווח בטוקיו כי העודף בחשבון השוטף של יפן ממשיך להתכווץ זה החודש השלישי ברציפות ברקע למיתון העולמי ולירידה חדה בביקוש למוצרים יפניים מעבר לים. שר האוצר היפני דיווח היום כי העודף בחשבון השוטף התכווץ בשיעור חד של 54% לרמה של 630.5 מיליארד יין יפני (6.4 מיליארד דולר), גרוע מחציון הערכות האנליסטים שחזו כי העודף בחשבון יעמוד על 850 מיליארד יין.

"באופן כללי, התאוששות פעילות ענפי הייצוא ביפן עדיין חלשה מאוד, זאת למרות שקצב הירידה בםעילות הכלכלית התמתן. ליפן יהיה קשה מאוד לחזור לרמות עודף גבוהות כמו שראינו בשנה שעברה", כך אמר ג'ונקו נישואקה, כלכלן מחטיבת ניירות הערך של RBS, בראיון לסוכנות בלומברג

מכלל פורקס נמסר כי כדי ליישר קו עם העולם הדולר צריך להגיע בטווח הקצר לפחות לשער של 4.02 ואולי אף יותר. ההמשך תלוי בהתפתחויות בשוק בהמשך השבוע.

"שער הדולר ישוב ויחצה בימים הקרובים את קו ה-4 שקלים ויחזור להסחר בתחום של 4-4.25". כך מעריכים גדעון בן נון, מנכ"ל שקל אג'יו מקבוצת שקל, וניר ינאי, מנהל חדר המסחר של שקל אג'יו. בן נון וינאי מציינים כי "ההתרחשות המרכזית של השבוע החולף בשוק המט"ח שייכת ללא ספק למהלך של הדולר בעולם, שהתרחש החל משעות אחר הצהריים של יום שישי. בעקבות פרסום נתוני התעסוקה וצפי להעלאת ריבית מוקדמת בארה"ב, התחזק הדולר בלמעלה מ-1% מול האירו.

"בארץ, החששות סביב אסטרטגיית היציאה של בנק ישראל ממהלך רכישת הדולרים שלו ממשיכים לרחף ולהשליך על המסחר בדולר שקל. כמו כן ישנן ספקולציות בשוק כי לאור הירידות החדות שנרשמו בשער עשוי בנק ישראל להגביר את התערבותו בשוק המט"ח, הן בדרך ישירה והן בדרך עקיפה. עם זאת, עיקר ההשפעה על המסחר בצמד בימים אלה מגיעה ממהלך המסחר של הדולר בחו"ל. ישנה הבנה אצל חלק לא מבוטל מהשחקנים כי יכולתו של הבנק להשפיע על שער הצמד לאורך זמן ובמנותק מהמגמה העולמית הינה מוגבלת", אומרים בשקל אג'יו.

כלכלני גאון אומרים בסקירה שבועית שפרסמו כי בשבוע האחרון, היינו עדים להתחזקות של הדולר מול השקל, בעיקר לנוכח התחזקותו בעולם מול המטבעות העיקריים ומול היורו (ביום שישי האחרון שערו התחזק עד 1.3965 דולר ליורו). ביום שישי האחרון נקבע שערו היציג על 3.931 שקל לדולר.

"התחזית שלנו לשבוע הקרוב, מדברת על המשך התחזקות של הדולר מול השקל, כאשר טווח התחזית שלנו לשבוע הקרוב עומד על 3.96-4.06 שקל לדולר בתסריט הסביר ביותר. בטווח היותר ארוך, קרי שבועות/חודשים הקרובים, הדולר ימשיך להתחזק עוד יותר לדעתנו והיעד שלנו ממשיך לעמוד על 4.35 שקל לדולר".

"מבחינה טכנית, הדולר מצוי בין רמות התמיכה 3.92 ורמת ההתנגדות 4.00 שקל לדולר. לדעתנו מדובר ברמה נוחה להגדלת פוזיציית לונג על הדולר, כאשר הצפי הוא לעלייה הדרגתית, תוך פריצה מעלה של רמתה התנגדות 4.0 שקלים כבר השבוע. הדבר כמובן תלוי גם בחוזקו של הדולר מול היורו, שם צפוי הדולר להתחזק עד 1.30 דולר ליורו וייתכן שאף עד 1.25 דולר ליורו בהמשך". .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה