הדולר המשיך להתאושש: טיפס היום ב-0.54% למרות תחזיות קודרות של ברקליס
הדולר המשיך להתאושש היום וסגר בעלייה של 0.54%, זאת לאחר שאתמול התחזק הדולר בשיעור של 0.62%. התחזקות הדולר היום מול השקל הייתה במקביל להתחזקותו בעולם, בשעה זו הדולר מתחזק בשיעור של 0.92% מול האירו.
כלכלני ברקליס כותבים בסקירה פרסמו היום, כי "לאחר מהלך הירידות החד של הדולר מול השקל בשבועות האחרונים, קיים כעת סיכון לשקל בכך שבנק ישראל יגביר את ההתערבות וירכוש יותר דולרים בכדי לתמוך במטבע המקומי. עם זאת, מהצד הכלכלי, אנחנו סבורים שהתחזקות השקל תימשך, זאת לאור נתון ההזמנות ממפעלים בארה"ב שפורסם ביום שני האחרון".
בברקליס מפחיתים את מחיר היעד לדולר-שקל לרמה של 3.70 בתוך שלושה חודשים ולרמה של 3.60 בתוך 12 חודשים. מחיר היעד הקודם עמד על 4.05 שקלים ו-3.9 שקלים בהתאמה.
היום פורסם כי מדד בטחון הצרכנים בבריטניה שטיפס בחודש שעבר לשיא של שישה חודשים, בזמן שהצרכנים בממלכה הפכו אופטימיים יותר בנוגע לסיכויי ההתאוששות הכלכלית מהשפל העמוק והמשבר הכלכלי אליו נקלעה בשנה האחרונה. כך מסרה הבוקר (ד') חברת Nationwide Building Society. המדד טיפס במאי ב-2 נקודות לרמה של 53 נקודות. "נראה שהצרכנים נעשים אופטימיים יותר בנוגע לעתיד. עם זאת, המצב עדיין שברירי ויכול להשתנות מהר מאוד", אמר מרטין גאובאוהר, כלכלן ראשי בחברה.
מוקדם יותר התפרסמו גם באוסטרליה נתוני מאקרו חיוביים. היום דווח שהכלכלה המקומית בארץ הקנגרו התרחבה ב-0.4% ברבעון הראשון, לעומת ציפיות כלכלנים לנסיגה של 0.2%. "יש סימנים מעודדים שתוכניות התמריצים עוזרות והאזרחים ממשיכים לצרוך ולקנות. עם זאת, המצב עדיין מאוד נזיל", אמר לבלומברג טים שרודרס, מנהל השקעות במלבורן.
אמיר כהנוביץ, כלכלן מאקרו כלל פיננסים, אומר בסקירה שפרסם היום כי "בעוד הציפיות האינפלציוניות מתחילות לעלות, ובארה"ב עברו השבוע לראשונה מאז ספטמבר 2008 את רמת 2% לשנה ל-10 שנים הקרובות (כפי המגולם בשוק), הבנק המרכזי לא יוכל להמשיך ולהישאר אדיש וייאלץ להעלות את הריבית".
"אומנם, הציפיות להעלאת ריבית פחתו מתחילת השנה, כפי המגולם בחוזים העתידיים עליהם, ועליה לרמה של 0.5% מגולמת כעת רק בפברואר 2010. עם זאת, מחודש שעבר אנו מזהים תנועה כלפי מעלה בציפיות הריבית למחצית השנייה של 2010 ואילך, כלומר, אולי שינוי מגמה ראשוני. מדובר על ריביות לטווחים הארוכים שישפיעו בעיקר על לוקחי המשכנתאות. יתכן שמבחינתם זהו חלון הזדמנויות אחרון בו הריבית נמוכה ומחירי הבתים נמוכים ושעת כושר לרכוש בית בריבית נמוכה, עד שהפד יקלוט שהוא בריבית נמוכה מידי הוא ישלם מחיר כבד של עודף כסף בשוק, מה שידחוף לעוד אינפלציה".